Udavač a neoliberálny bloger Benčík navrhol, aby NAKA obvinila Blahu rovnako ako Fica

08.12.2019 | 17:22
  11
„Ľudia radi hľadajú rýchle, jednoduché a rázne riešenia a podliehajú vábeniu populistov a extrémistov,“ tvrdí Ján Benčík v rozhovore pre portál Parlamentné Listy.

Najskôr sa venoval konšpirátorom. Až neskôr ho zaujali extrémisti. Dnes si bloger Ján Benčík myslí, že extrémistov podcenil a bol pre neho šok, keď sa Kotlebova ĽSNS dostala do parlamentu. Po zverejnení jeho blogov ho extrémisti nenávidia, vyhrážajú sa mu.

Energiou ho na druhej strane napĺňajú rôzne vyznamenania za svoju prácu či prijatie u prezidenta. Najnovšie by chcel tento sedemdesiatnik pôsobiť ako poslanec NR SR. „Ľudia radi hľadajú rýchle, jednoduché a rázne riešenia a podliehajú vábeniu populistov a extrémistov. Tí však nie sú reálnym riešením problému, ale iba ďalším problémom,” vyhlásil Benčík v rozhovore pre ParlamentnéListy.sk.

Vstupujete do politiky ako číslo 150 strany Za ľudí exprezidenta Andreja Kisku. Vyjadrili ste sa, že tak chcete vytvoriť protiváhu č. 150 ĽSNS, pod ktorým kandiduje Milan  Mazurek. Toho odsúdili za prečin hanobenia národa, rasy či presvedčenia. Je to tak? 

Nie je to jediný dôvod. Prvotným impulzom bolo 30. výročie udalostí z novembra 1989 a hviezdne okamihy nášho národa pri zvrhnutí totalitného režimu. Svojou troškou som k tomu vtedy v rámci VPN na lokálnej úrovni prispel aj ja. V súčasnosti stojí Slovensko pred voľbami, ktoré sú vďaka Novembru slobodné, a napriek tomu v prípade zlého výsledku môžu našu krajinu negatívne ovplyvniť na dlhé roky. Považoval som preto za svoju povinnosť pokúsiť sa prispieť k želanému výsledku volieb nie iba ako občan a volič, ale priamo sa zapojiť do volebného súboja.

Tým druhým impulzom bola správa, že bývalý poslanec Milan Mazurek, právoplatne odsúdený za rasistické výroky na adresu Rómov, bude „za trest“ na 150. mieste kandidátky Kotlebovej strany. Ponúkol som preto strane, ktorá mi je ľudsky a programovo blízka, svoje meno a ochotu byť na ich kandidátke ako nestraník na 150. mieste. Moju ponuku prijali.
 
Neuvažovali ste aj v intenciách, že sa stanete v prípade úspechu takpovediac pripomienkou pre extrémisticky ladených poslancov, pozor, je tu Benčík. Predsa len ste sa stali v posledných rokoch osobou, na ktorú táto časť spoločnosti reaguje.

Uvedomujem si aj tento aspekt. Kotlebovci majú mimoriadne disciplinovaných voličov a Mazurek sa u nich teší veľkej popularite. Myslím, že prekrúžkovať sa do parlamentu nebude pre neho problém. Zároveň si tým, že dajú hlas človeku, ktorému súdny verdikt dal oficiálne punc rasistu, voliči Kotlebovej strany vystavia vizitku. Ich tvrdenie, že nemajú nič s extrémizmom a rasizmom, dostane ďalšiu štrbinu.  

Bolo do istej miery komické sledovať, ako sa niektorí ľudia pri vašich odhaleniach tvárili, že to nie sú vlastne oni. Vo všeobecnosti – vy ako odborník nemáte pocit, že extrémistov spája črta uhýbania za vlastné výroky, pričom sa tvária, ako by sa na tom bavili?

Áno, tá zbabelosť ľudí, ktorí sa tvária ako chlapáci a radi sa chvália svalmi vypestovanými v činkárňach, je až komická. Ako ktosi napísal na internete: „Aní tí náckovia už nie sú to, čo bývali.“ Niečo zverejnia na sociálnej sieti, a keď majú niesť zodpovednosť, vyhovárajú sa ako bojazlivé chlapča prichytené mamkou v špajzi s prstami od lekváru. Oni to nepísali, po klávesnici im poskákala mačička, niekto sa im dostal do profilu, profil nikdy nemali alebo nevedia zaobchádzať s počítačom. Keby išlo do tuhého, zrejme by odprisahali aj to, že nevedia ani písať.

V parlamente, ak by ste sa prekrúžkovali, by bol vašou agendou zrejme boj proti extrémizmu...

Áno, práve to je mojou prioritou. Ale určite by som sa v rámci práce poslanca snažil venovať aj iným témam či pomôcť regiónu, v ktorom žijem.
 
K extrémizmu sa často uchyľujú ľudia v podstate bezradní, ktorí stratili dôveru v systém – aké je podľa vás ideálne riešenie na boj s extrémizmom?

Zlá hospodárska situácia, frustrácia či obavy z budúcnosti sú živnou pôdou podpory extrémizmu. Ani ja nie som spokojný s tým, kam sa za posledné roky Slovensko dostalo. Vražda novinára a jeho priateľky či špina, čo sa na nás denne valí z Kočnerovej Threemy, ťažko môže niekoho nechať ľahostajným. Riešenie nie je jednoduché a vyžaduje si prácu odborníkov, čas aj odvahu meniť veci. Ľudia radi hľadajú rýchle, jednoduché a rázne riešenia a podliehajú vábeniu populistov a extrémistov. Tí však nie sú reálnym riešením problému, ale iba ďalším problémom.

Ako vnímate obvinenia bývalého premiéra Roberta Fica v súvislosti s výrokmi Milana Mazureka?

Súčasný premiér Peter Pellegrini rád hovorí: „Padni, komu padni.“ Bez výhrad s ním súhlasím. Jeho stranícky šéf a doposiaľ neobmedzený vládca parlamentnej straníckej ekipy Smeru, Robert Fico, sa dopustil svojim výrokom schvaľovania trestného činu. Podľa § 338 Schvaľovanie trestného činu – odsek 1: „Kto verejne schvaľuje trestný čin alebo verejne vychvaľuje pre trestný čin jeho páchateľa, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.“ Páchateľ trestného činu má byť v právnom štáte potrestaný. Padni, komu padni.

Včera sa k expremiérovi rovnako verejne na sociálnej sieti pridal poslanec Smeru Ľuboš Blaha: „Ja s vyjadrením Roberta Fica plne súhlasím. Haló, pán vyšetrovateľ – počujete? Súhlasím s Robertom Ficom! Zavriete aj mňa?“ Navrhujem, aby mu bolo vyhovené. Padni, komu padni.

Blaha: Súhlasím s Robertom Ficom! Zavriete aj mňa?

Prečítajte si status šéfa eurovýboru NR SR Ľuboša Blahu (Smer-SD), ktorý by mal byť podľa Benčíka predmetom pozornosti Národnej kriminálnej agentúry (NAKA):

NAKA obvinila Roberta Fica za jeho výrok o Rómoch. Keby to nebolo také vážne, zasmial by som sa, že z neho idú urobiť národného hrdinu. Pretože povedal len to, čo si myslí celý národ. A pravda sa umlčať nedá.

STAVIATE UŽ KONCENTRÁKY, SLNIEČKA? LEBO ZAVRIEŤ BUDETE MUSIEŤ POLOVICU SLOVENSKA

Ja s vyjadrením Roberta Fica plne súhlasím. Haló, pán vyšetrovateľ - počujete? Súhlasím s Robertom Ficom! Zavriete aj mňa?

Tak poďte, fízli, hoďte do basy aj mňa a všetkých, na koho slniečkarske médiá ukážu prstom, zavrite státisíce ľudí, ktorí majú zlú skúsenosť s Rómami a volia Smer. Všetkých zabásnite - lebo sloboda a demokracia!

A ak sa nezmestíme do basy, tak postavte koncentráky - už to tak jeden nacista robil, zjavne sa vám to zapáčilo. Nech žije liberalizmus. Namiesto svastiky dúha, namiesto adolfúzov poliačikovské briadky a inak všetko po starom.

POLICAJNÝ TEROR ZA INÝ NÁZOR?

Nie, priatelia, toto nie je sranda. Ide o národnú bezpečnosť. Polícia sa týmto nehoráznym aktom tesne pred voľbami tvrdo zamiešala do politického boja a demokratický štát tak premieňa na policajný štát.

A to nie je o tom, že by politici mali imunitu. Všetci sme si rovní. Ide o to, že ak pár mesiacov pred voľbami niekto ide naháňať šéfa najsilnejšej strany za vyjadrenie názoru, vidím to ako prejav politického teroru.

ZNEUŽÍVA SA THREEMA, PRENASLEDUJÚ VLÁDNI POLITICI... - KTO OVLÁDOL POLÍCIU?

Je celkom zjavné, že polícia sa dostala spod demokratickej kontroly a prenasleduje politikov za názor. A keby len to.

Informácie z utajovaných spisov sú zneužívané na politickú kampaň proti vláde. To čo má byť?!

Obvinenia proti zahraničným agentom sú účelovo stiahnuté. To čo má byť?!

Ľudia sú zastrašovaní a bráni sa im v slobode slova. To čo má byť?!

SIGNÁL PRE SLOVÁKOV - DRŽTE HUBY!

Keď niekto siahne dokonca na bývalého predsedu vlády a predsedu najsilnejšej politickej strany, je to signál pre celé Slovensko, že ak ľudia nebudú hovoriť to, čo si želá liberálna mafia, hrozí im basa. A tomuto sa hovorí teror. Totalitný teror.

Na stole sú vážne otázky. Čo keď sa do bezpečnostných zložiek infiltrovali ľudia, ktorí chcú rozložiť štát? Čo keď sa do prokuratúry dostali ľudia, ktorí spolupracujú s opozíciou na prevzatí moci? Nemali by sme skôr ako Roberta Fica vyšetrovať a obviňovať cudzích agentov v slovenskej polícii?

VYŠETROVATELIA KANDIDUJÚ ZA OPOZIČNÉ STRANY

Spomeňte si, ako skončil vyšetrovateľ Gorily - v Matovičovej strane! Iný vyšetrovateľ kandiduje za stranu SaS! Vyšetrovateľ v kauze Kuciak sa motá okolo PS/Spolu! Sudca, čo rozhoduje politické prípady, je bývalý kandidát SaS!

To je tá nestranná polícia? To je tá nestranná prokuratúra? To sú tie nestranné súdy?

A to je len špička ľadovca. V ktorých opozičných stranách skončia ďalší predstavitelia NAKA? A kde skončí prokurátor, ktorý sa aktuálne chystá lynčovať Roberta Fica? Kto to je? Komu slúži?

NÁRODNÁ BEZPEČNOSŤ V OHROZENÍ - NAKA SA PREMENILA NA ŠTÁT V ŠTÁTE

Slovensko je ohrozené. Toto nie je o Robertovi Ficovi. Toto je o národnej bezpečnosti.
Je celkom zjavné, že NAKA potrebuje okamžitú vnútornú kontrolu, prešetriť väzby vyšetrovateľov a prokurátorov na politické zoskupenia a cudzie štáty, preveriť ich kontakty a financie.

Slovensko nie je junta, ale civilná vláda. Bezpečnostné zložky nemajú čo vstupovať do politiky!

CHRÁNI EŠTE POLÍCIA SLOVÁKOV?

Zasadnúť by mala Bezpečnostná rada, pretože je tu podozrenie, že do polície sa infiltrovali sily, ktoré pôsobia proti Slovenskej republike a pomáhajú opozícii prevziať moc. Čistá Kolumbia.

Polícia má pomáhať a chrániť, nie šikanovať a prenasledovať ľudí za ich názory.

SOLIDARITA S ROBERTOM FICOM!

Ak to nezastavíme teraz, Slovensko sa premení na policajný štát a jedného dňa za váš názor zavrú aj vás. Ostanú len slniečka, oligarchovia a americkí protektori - oni budú prikazovať, čo si máte myslieť.

Vyjadrujem solidaritu s Robertom Ficom. Liberáli chcú prevziať moc a nezastavia sa pred ničím. Idú nás všetkých kriminalizovať a prenasledovať za naše názory. Ako fašisti v minulosti.

No pasarán!

Články súvisiace s tematikou:

 

Zdroj: parlamentnelisty.sk / Facebook Ľuboš Blaha / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti