Trumpov nový zákon sa zameriava na kriminálne zoskupenia v rámci tzv. temného štátu

09.01.2018 | 15:52
  0
Prezidentský dekrét umožňuje zhabať majetok aj osobám spájaných s pedofilnou sieťou.

Svetové médiá sa síce o tom v širšom kontexte nezmienili, ale koncom decembra minulého roku vydal americký prezident nariadenie, ktorého cieľom je zablokovať majetok a finančné prostriedky osôb podieľajúcich sa na porušovaní ľudských práv a korupcii.

Prezidentský dekrét z 21. decembra umožňuje vyhlásiť výnimočný stav a zmieňuje sa o prípadoch, kedy by mali byť konkrétnym jednotlivcom a organizáciám zmrazené účty. Trest by mal byť vykonaný bez ohľadu na to, kde vo svete došlo k zneužívaniu a korupcii.

Tento zákon má však oveľa širší význam ako sa môže zdať. Podľa viacerých analytikov nie je vo svojej podstate toto nariadenie zamerané proti Rusku, ako mnohé korporátne médiá upozorňujú. Skutočným cieľom majú byť členovia tzv. kriminálneho Syndikátu, resp. osoby v pozadí tzv. temného štátu, ktorí sa systematicky podieľali na obchode s ľuďmi, ako aj na pedofilnú sieť globálnej elity. Výnimkou nie sú ani rozsiahle prípady korupcie.

V posledných týždňoch sme svedkami toho, ako viacerí politici vo Washington čelia trestnému stíhaniu zo sexuálneho obťažovania. Taktiež sa vo významnej miere odhaľuje prepojenie vysokopostavených politikov na pedofilné kruhy. Známy je prípad amerického herca Kevina Spaceyho, ktorý v spoločnosti Billa Clintona lietal na Lolita exprese miliardára Jefreyho Epsteina. Títo ľudia sa na Epsteinovom súkromnom ostrove zúčastnili sexuálnych orgií, o čom písali aj viaceré médiá.

Ako sme už v Národných Novinách niekoľkokrát písali, na rozhodnutia šéfa Bieleho domu majú vplyv pozitívne a negatívne zoskupenia. Súčasná americká politika je výsledkom vplyvu oboch zoskupení. Temný štát po ukončení vojny v Sýrii začal vyvíjať aktivity, ktorých zámerom je vyvolávať nepokoje na Blízkom východe. Príkladom je, keď v decembri Donald Trump uznal Jeruzalem za hlavné mesto Izraela. Ďalším prípadom je podnecovanie nepokojov v Iráne.

V americkej spravodajskej komunite a bezpečnostných zložkách však operujú aj sily, ktoré rešpektujú americkú ústavu a ich snahou je postupne sa vysporiadať s kriminálnymi zoskupeniami vplývajúce na americký establišment. Jedným z pozitívnych príkladov existencie týchto síl je aj decembrové odhalenie plánovaného teroristického útoku v ruskom Petrohrade. Údaje poskytnuté CIA umožnili ruským bezpečnostným službám teroristov nájsť a zadržať. Ruský prezident pri tejto príležitosti vyjadril vďaku nielen Trumpovi, ale aj riaditeľovi CIA Mikeovi Pompeovi a jeho agentom.

Najnovším príkladom je snaha FBI vyšetrovať korupčné správanie nadácie, ktorú založil bývalý americký prezident Bill Clinton.

Spomínaný Trumpov dekrét je taktiež pozitívnym prípadom, ktorý údajne sofistikovaným spôsobom v podstate mieri na členov Syndikátu.

Zdroj: narodnenoviny.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti