Trump trvá na stiahnutí amerických vojakov zo Sýrie

16.04.2018 | 15:14
  0
Hovorkyňa Bieleho domu v tejto súvislosti zdôraznila, že USA sú odhodlané dosiahnuť úplnú porážku extrémistickej organizácie islamský štát.

Prezident USA Donald Trump si stále želá čo najskoršie stiahnutie amerických vojakov zo Sýrie. Informovala o tom v pondelok agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie Bieleho domu.

„Americká misia sa nezmenila: prezident má jasno v tom, že chce, aby sa americké sily vrátili domov tak rýchlo, ako to len bude možné,“ povedala v nedeľu večer hovorkyňa Bieleho domu Sarah Sandersová.

Jej vyhlásenie odznelo po tom, ako francúzsky prezident Emmanuel Macron uviedol, že sa mu podarilo presvedčiť Trumpa o potrebe zotrvania amerických vojakov v Sýrii.

Hovorkyňa v tejto súvislosti zdôraznila, že Spojené štáty sú odhodlané dosiahnuť úplnú porážku extrémistickej organizácie islamský štát (IS) v blízkovýchodnom regióne a zaistiť, aby sa militanti nemohli opäť vrátiť na stratené pozície.

„Okrem toho očakávame od našich regionálnych spojencov a partnerov, aby prevzali väčšiu vojenskú i finančnú zodpovednosť za regionálnu bezpečnosť,“ uviedla Sandersová.

Donald Trump pri oznamovaní sobotňajšieho vojenského zákroku na území Sýrie vyhlásil, že „Amerika za žiadnych okolností nezostane v Sýrii na neurčito… Tešíme sa na ten deň, keď budeme môcť našich bojovníkov dostať domov,“ ubezpečil.

Macron, naopak, v nedeľňajšom interview pre francúzske televízie povedal, že sa mu podarilo Trumpa presvedčiť, aby americké jednotky zo Sýrie nesťahoval. „Presvedčili sme ho, že je potrebné (v Sýrii) zostať,“ uviedol Macron.

Zdroj: pravda.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti