Trump: Nikdy som nepovedal, kedy zaútočíme na Sýriu

13.04.2018 | 13:58
  0
Šéf Bieleho domu tento týždeň varoval, že USA uskutočnia v Sýrii raketový útok.

Americký prezident Donald Trump vyhlásil, že nikdy nešpecifikoval kedy Spojené štáty uskutočnia útok na Sýriu.

„Nikdy som nepovedal, kedy sa uskutoční útok na Sýrii. Mohlo by to byť čoskoro alebo by k nemu nemuselo vôbec dôjsť,“ napísal 12. apríla prekvapivo na Twitteri.

Trump zároveň pripísal zásluhy jeho administratívy na porážke tzv. islamského štátu v Sýrii. „V každom prípade Spojené štáty, pod mojím vedením, urobili skvelú prácu v odstránení islamského štátu z regiónu,“ upozornil a dodal „Kde je vaše vďaka Ti Amerika?“.

Šéf Bieleho domu svoju správu na sociálnej sieti zverejnil deň po tom, ako varoval Rusko pred raketovým útokom na Sýriu. Washington uvažuje o vojenskej reakcii v súvislosti s údajným chemických útokom na povstaleckú baštu v meste Dúmá, ktorý sa mal odohrať 7. apríla.

Štáty Západu, predovšetkým Veľká Británia, USA a Francúzsko, zo zodpovednosti za incident obvinili vládu sýrskeho prezidenta Bašára Asada. Americká vláda v tejto súvislosti obvinila Rusko, že nedokázalo sýrskemu režimu zabrániť v jeho vykonaní.

Hovorkyňa Bieleho domu Sarah Sandersová 11. apríla vyhlásila, že prezident Trump považuje Rusko a Sýriu zodpovedných za útok s tým, že „v rámci riešenia sú na stole všetky možnosti“.

Ruský veľvyslanec pri OSN Vasilij Nebenzia uviedol, že z incidentu majú prospech militanti. Ruskí vojenskí experti potvrdili, že po preskúmaní oblasti údajného chemického útoku, nenašli stopy po chemických látkach, ani žiadne obete.

Zdroj: narodnenoviny.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti