Trump navrhol Putinovi, aby sa obaja prezidenti stretli vo Washingtone

03.04.2018 | 14:24
  0
Šéf Bieleho domu prišiel s iniciatívou počas nedávneho telefonického rozhovoru s ruským prezidentom.

Americký prezident Donald Trump počas nedávneho telefonátu s Vladimírom Putinom svojmu ruskému partnerovi navrhol, aby sa obaja lídri stretli vo Washingtone. Informáciu v pondelok potvrdil poradca ruského prezidenta Jurij Ušakov.

„Keď sa prezidenti telefonicky zhovárali, Trump navrhol usporiadať stretnutie vo Washingtone DC,“ povedal Ušakov novinárom. Dodal, že s iniciatívou stretnúť sa prišiel americký líder.

Telefonický rozhovor sa uskutočnil 20. marca. Putinov poradca dodal, že ohľadne príprav na spoločné stretnutie sa od vtedy bližšie nediskutovalo.

Spojené štáty sa taktiež zapojili do diplomatickej vojny s Ruskou federáciou, ktorá sa týka prípadu otravy bývalého dvojitého agenta Sergeja Skripaľa, následkom čoho došlo k vzájomnému vyhosteniu ruských diplomatov zo západných štátov a opačne.

Trump sa rozhodol vyhostiť 60 diplomatov a uzavrieť ruský konzulát v Seattli. Moskva zareagovala protiopatrením a z krajiny vypovedala rovnaký počet členov americkej diplomatickej misie. Zároveň bol uzavretý americký konzulát v Petrohrade.

„Chcem veriť, že príprava na stretnutie sa odštartuje,“ povedal Ušakov a dodal, že dúfa, že Washington prijme nové opatrenia v súvislosti s „absolútne nepodloženými obvineniami“.

Putin a Trump 20. marca diskutovali aj o boji proti medzinárodnému terorizmu a o dôležitosti koordinovaného úsilia v obmedzení pretekov v zbrojení.

Bližšie v článku InfoVojny: Trump vyhlásil, že vychádzať s Ruskom je dobrá vec

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti