Trump napriek sankciám a zvýšenej protiruskej hystérii trvá na stretnutí s Putinom

10.04.2018 | 10:21
  0
Protiruská rétorika zo strany niektorých amerických predstaviteľov naberá v posledných mesiacoch na obrátkach.

Prípravy na stretnutie prezidenta Donalda Trumpa s jeho ruským náprotivkom Vladimírom Putinom nebudú ovplyvnené novým kolom protiruských sankcií. Informoval o tom Biely dom.

„Ako povedal prezident, chce mať s Ruskom dobré vzťahy, avšak závisieť to bude od niektorých krokov zo strany Ruska,“ uviedla hovorkyňa Bieleho domu Sarah Sandersová.

Spojené štáty napriek novému kolu represívnych opatrení stále dúfajú, že s Ruskom bude aj naďalej pokračovať dialóg o spolupráci na regionálnych bezpečnostných otázkach a ďalších záležitostiach spoločného významu.

„Neznamená to však, že Spojené štáty prerušujú dialóg s Ruskom. Táto administratíva vytvorila niekoľko komunikačných kanálov s Ruskom, ktoré sa týkajú Ukrajiny, Sýrie, kontroly zbrojenia, bilaterálnych otázok a iných záležitostí. Pokračujeme v hľadaní pozitívnych výstupov v týchto záležitostiach,“ vyhlásil hovorca amerického ministerstva zahraničných vecí.

Protiruská rétorika zo strany niektorých amerických predstaviteľov naberá v posledných mesiacoch na obrátkach. Americká veľvyslankyňa v OSN Nikki Haleyová sa 6. apríla zmienila, že „Rusko nikdy nebude priateľom Spojených štátov.“ Na stretnutí s americkými študentmi vyhlásila, že „Washington spolupracuje s Moskvou, keď je to potrebné a proti Rusku udrú Spojené štáty rovnako v prípade potreby“.

Donald Trump na druhej strane vo svojom telefonáte 20. marca zagratuloval Vladimírovi Putinovi k jeho víťazstvu v prezidentských voľbách a pozval ho na stretnutie do Washingtonu. Pri tejto príležitosti americké média informoval, že „vychádzať s Ruskom je dobrá vec“.

„Falošné správy búšia, lebo chcú aby som ho zodral z kože. Sú na omyle! Vychádzať s Ruskom (a ďalšími), je dobrá vec … ,” dodal šéf Bieleho domu.

Tento dvojaký prístup dokazuje to, o čom sa Národné Noviny zmienili aj v minulosti. Trumpove rozhodnutia a súčasná zahraničná politika Spojených štátov je pod vplyvom dvoch zoskupení, ktoré vplývajú na prezidenta Spojených štátov. Na jednej strane stojí temný štát, resp. kriminálny Syndikát a na strane druhej ľudia z prostredia armády a tajných služieb, ktorí si ctia Ústavu Spojených štátov a zároveň sa snažia postupne eliminovať vplyv týchto temných štruktúr na rozhodovací proces zástupcov amerického ľudu. Očakáva sa, že konečným výstupom tohto čistiaceho procesu bude konečná porážka kriminálnych zoskupení  a globálny finančný reset, vďaka ktorému sa odstaví podvodnícka schéma starého finančného systému, ktorý je doteraz pod kontrolou globálnej mocenskej štruktúry. Dovtedy môžeme byť svedkami stupňujúcich sa tlakov na Rusko a Čínu, ktoré sú hybnou silou chystaného nového finančného systému a zároveň predstavujú hrozbu pre globálnu hegemóniu USA.

Zdroj: narodnenoviny.sk

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti