Trump musí kvôli vplyvu temného štátu hovoriť o Rusku v negatívnom zmysle

01.02.2018 | 13:17
  0
V rozhovore pre RT to vyhlásil republikánsky senátor Richard Black.

Skutočnosť, že americký prezident Donald Trump sa počas svojho prejavu o stave Únie zmienil o Rusku veľmi stručne, znamená to, že nechce konfrontáciu. Vyhlásil to republikánky senátor Richard Black, podľa ktorého Trumpve negatívne poznámky o Rusku majú zámer ukľudniť jastrabov.

Americký senátor je presvedčený, že iba jediná zmienka o Rusku a Číne v Trumpovom 90-minútovom nie je náhoda. Vysvetlil, že prezident „bol nútený odkázať na Čínu a Rusko negatívnym spôsobom, ale veľmi rýchlo zmenil tému“.

Niektoré médiá hlavného prúdu ho preto obviňujú z toho, že v porovnaní so svojím predchodcom Barrackom Obamom, je Donald Trump na Moskvu príliš mäkký. Black povedal, že Trump sa síce svojho zámeru zlepšiť vzťahy s Moskvou nevzdáva, zatiaľ to však nebolo možné realizovať vzhľadom na prítomnosť tzv. temného štátu, ktorý sa sprisahal v úsilí vraziť klin medzi USA a Rusko.

V tejto súvislosti poukázal aj na vyšetrovanie údajných zásahov Moskvy do amerických prezidentských volieb, ktoré „Trumpa blokuje v snahe priblížiť sa k Rusku“.

„Ja neverím, že on osobne chce zvýšiť napätie či už s Ruskom, alebo s Čínou,“povedal senátor a dodal, že rozhodnutie Bieleho domu odložiť ďalšie sankcie proti Rusku nahnevalo „vojnových jastrabov“.

Podľa Blacka, prezident Spojených štátov podľahol tlaku jastrabov tým, že minulý rok rozhodol o posilnení vojenskej prítomnosti americkej armády v Afganistane.

Senátor ohľadne porážky islamského štátu v Sýrii a Iraku pripomenul, že Donald Trump sa pri chválení americkej armády zabudol zmieniť o významnom príspevku Ruska v rámci boja proti terorizmu. Pripomenul aj to, že zbrane, ktorými Američania vyzbrojovali rebelov v Sýrii skončili často v rukách teroristov.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti