Truban vďaka pôžičke Progresívnemu Slovensku zarobí na voľbách 45-tisíc eur

16.09.2019 | 13:01
  2
Z verejne dostupnej informácie vyplýva, že 30. júl 2019 bol ten šťastný deň pre Progresívne Slovensko. Jeho predseda Michal Truban, mu požicial 900-tisíc eur.

Len za to, že Progresívne Slovensko prekročí 3% hranicu dostane Michal Truban do 2 mesiacov od konania parlamentných volieb 45 000 eur. Svojej strane totiž nedávno požičal peniaze. Za úrok. A na tento úrok pôjdu štátne peniaze.

S KISKOM SI MÔŽE PODAŤ RUKY

Predseda Progresívneho Slovenska požičal svojej strane v závere júla 900 000 eur. Podmienil to 5% úrokom, čo znamená, že do 60 dní od konania volieb mu Progresívne Slovensko musí vrátiť nielen požičaných 900 000 eur, ale nadôvažok k tomu pridať aj 45 000 eur.

Keďže splatnosť pôžičky je až po voľbách, tak je pravdepodobné, že stranícka verchuška plánuje na splatenie pôžičiek a úrokov využiť príspevok od štátu. Ten podľa zákona o politických stranách "cinkne" na straníckom účte do 30 dní od konania volieb. V závislosti od súčasných preferencií by PS mohla po voľbách zarobiť cca 8-10 miliónov eur.

Zarobiť na vlastnej strane a štátnom príspevku - toto by nevymyslel ani úžerník Kiska. Evidentne by si v prípadnej koalícii rozumeli a osobnostne sadli ako "zadok na nočník".

VYTRIESKAŤ PRE SEBA ZO VŠETKÉHO

Samozrejme, mojou ambíciou nie je miešať sa do vnútorných záležitostí Progresívneho Slovenska - nech si funkcionári strany požičiavajú svojej strane, trebárs s 50 či 70 percentným úrokom. Je to ich vec a vec tolerovania takýchto praktík členskou základňou PS.

Do úplne inej roviny sa však táto informácia dostáva v kontexte ich vyjadrení, kto bude premiér, kto podpredseda vlády a pod. Teda v kontexte toho, že táto skupinka by mala reálne spravovať náš štát.

Viete si predstaviť, že títo ľudia sa dostanú k spravovaniu verejných financií a riadeniu štátu? S mentalitou, že zo všetkého musím pre seba vytrieskať. A čo nie je zakázané, je dovolené...

Zdroj. Facebook Artur Bekmatov & Rišo Eliáš / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti