Trnka údajne púšťal úryvky nahrávky z Gorily aj Ficovi

13.03.2019 | 16:27
  0
Zverejnenie nepotvrdenej informácie o nahrávke kauzy Gorila považuje predseda Smeru SD Robert Fico za ďalší účelový útok proti jeho osobe, súvisiaci s blížiacimi sa prezidentskými voľbami.

O tom, že existuje nahrávka z kauzy Gorila, nevedeli len bývalý a súčasný generálny prokurátor Dobroslav Trnka a Jaromír Čižnár, ale aj expremiér Robert Fico. Ako ďalej dnes napísal Denník N, Fico sedel vedľa Čižnára, keď im Trnka púšťal Gorilu.

„Bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka pustil Ficovi ukážku z Gorily už v roku 2008 alebo 2009. Bolo to na stretnutí na úrade vlády, na ktorom bol aj vtedajší šéf bratislavskej krajskej prokuratúry Jaromír Čižnár, súčasný generálny prokurátor,“ napísal denník s tým, že informácie vyplývajú z doterajšieho policajného vyšetrovania.

Denník pripomína, že nahrávku Gorily minulý rok zaistil policajný tím, ktorý vyšetruje vraždu Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. „O tom, že Trnka púšťal nahrávku Čižnárovi, sa hovorí aj v Trnkovom rozhovore s Marianom Kočnerom. Čižnár to priznal 7. februára na tlačovej konferencii,“ uvádza Denník N s tým, že generálny prokurátor vo veci už vypovedal. Fico podľa denníka na zaslané otázky nereagoval.

Denník zároveň konštatuje, že policajný tím Gorila doteraz poriadne nevyšetroval podozrenia z čierneho financovania Smeru, ktoré z Gorily vyplývajú. „Hoci Fico stále opakuje, že ide o kauzu vlády Mikuláša Dzurindu, podľa nahrávky sa Határ (bývalý funkcionár Smeru František Határ) dohaduje s Haščákom (predstaviteľ skupiny Penta Jaroslav Haščák), že mu dá mimo oficiálneho sponzorovania pre stranu čierne peniaze,“ dodal Denník N.

Gorila je kauzou druhej Dzurindovej vlády, vyhlásil Fico v reakcii

Bývalý premiér Robert Fico (Smer-SD) by nahrávku z kauzy Gorila použil, ak by ju mal v roku 2008 k dispozícii. Povedal to v reakcii na informácie, že mu mal v minulosti bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka nahrávku pustiť.

"Ak by som mal nahrávku Gorily v roku 2008, alebo aj v inom období k dispozícii, veľmi rád by som ju okamžite použil. Gorila je totiž kauzou druhej Dzurindovej vlády, v ktorej išlo o rozdeľovanie provízií z privatizácie štátnych podnikov a kupovanie poslancov v parlamente," argumentuje.

Zverejnenie takýchto informácií považuje Fico za ďalší účelový útok proti jeho osobe v súvislosti s blížiacimi sa prezidentskými voľbami. Tvrdí tiež, že ak by sa potvrdila autenticita spisu Gorila, jeho osobu táto téma nijako nediskvalifikuje.

Zdroj: SITA / infospravy.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti