Takto sa šíria hoaxy alebo ako zúrivý americký mopslíček z Progresívneho Slovenska šíri lži o Slovensku

27.06.2019 | 15:24
  0
Predseda Výboru NR SR pre európske záležitosti Ľuboš Blaha (Smer-SD) sa vyjadril k dezinformáciám šírených korporátnymi médiami.

A takto sa šíria hoaxy. Najlepšie je, že títo šaškovia budú potom skuvíňať, že alternatívne weby tu šíria klamstvá a ruskú propagandu. A čo šíria oni?

AKO ZÚRIVÝ AMERICKÝ MOPSLÍČEK ŠÍRI LŽI O SLOVENSKU

Blaha a Danko nechcú Poliačika zbaviť funkcie za to, ako hlasoval. To je číra lož. A oni to dobre vedia, pretože čítali naše vyhlásenie.

Problém nie je Poliačikovo hlasovanie. Ani jeho názory. Na tie má právo. A všetci vieme, že je to vyšinutý rusofób, liberálny extrémista. Skáče tak, ako Američania pískajú. To je v poriadku, s tým každý ráta a nikto mopslíka neberie vážne.

TRAPKO POLIAČIK SA TERAZ VYHOVÁRA

Problém je inde. Chalanisko včera v Parlamentnom zhromaždení Rady Európy zneužil svoju pozíciu a podpísal spoločné vyhlásenie delegácií Ukrajiny a ďalších protiruských štátov, v ktorom tvrdo kritizujú Radu Európy a oznamujú, že odchádzajú zo zasadnutia. Čo aj spravili. Teda všetci okrem Poliačika.

Ten to len podpísal. Idiot, čo ani nevie, že keď už raz niečo podpíše, tak by si za tým aspoň mohol stáť. Dnes sa vyhovára, že vlastne len ucítil potrebu oznámiť všetkým, že odíde v piatok, tak ako každá delegácia, pretože zasadnutie končí - no nie je trápny?

PODPÍSAL DOKUMENT V MENE SLOVENSKA

Ale to, že je trápny, nie je dôvod na odvolanie. Dôvodom je, že vo vyhlásení, ktoré podpísal, v nadpise figuruje Slovenská republika.

A teda, pochopiteľne, médiá prevzali správu, že Slovenská republika na protrest proti Rusku odchádza z Rady Európy. Došlo tým k poškodeniu Slovenska v zahraničí, pretože je to čistá lož.

ODVOLAŤ HO SMÚ LEN V SAS-KE, LEBO ONI HO NOMINOVALI

A preto oslovíme klub SaS a navrhneme spoločne s predsedom NR SR Andrejom Dankom, aby vzhľadom na uvedené skutočnosti zvážili odvolanie poslanca Poliačika, ktorý je v Rade Európy na ich kvóte. Oni ho nominovali, je to ich zodpovednosť.

Tento náš návrh na odvolanie je úplne legitímny a verím, že v SaS majú dosť zdravého rozumu na to, aby nevytvárali priestor konkurenčnému Progresívnemu Slovensku na to, aby sa na ich kvóte Poliačik takto nezodpovedne správal v PZ RE.

Ale je to ich vec - ide o pozíciu opozície a my môžeme iba navrhovať a odporúčať.

POLIAČIK PREKROČIL VŠETKY MEDZE

Samozrejme, Poliačik nemôže byť odvolaný hneď. Bola by to otázka najbližších mesiacov. Tak to funguje v PZ RE. Ale myslím si, že každý, kto trochu pozná diplomatický život, vie, že rádový poslanec nemôže podpisovať dokumenty, v ktorých sa o Slovensku šíria klamstvá.

Nech si podpisuje akékoľvek petície ako jednotlivec, ale v titulke vyhlásenia predsa nemôže figurovať Slovensko. Je to zavádzanie a klamanie. A ak sa niečo takéto stane, má byť prvý, kto sa dištancuje od takéhoto zneužitia jeho mena.

PRÁVE SOM V RUSKEJ TELEVÍZII VYSVETĽOVAL, ŽE RUSKO PODPORUJEME

No museli sme to urobiť my. Ešte v noci sme poslali vyhlásenie do ruských médií a práve teraz som bol v živom vysielaní ruskej televízie (cez skype), aby som vyvrátil ukrajinské lži o Slovensku.

Zdôraznil som, že Slovensko podporilo ruských priateľov v Rade Európy a že veríme v spravodlivosť a v dialóg. A že len jeden liberálny protiruský extrémista z nášho parlamentu zneužil svoje postavenie.

Myslím, že ruskí priatelia to chápu. Blázni sú všade, aj keď Poliačik je výstavný exemplár.

TAK ČO, AKTUALITY, NECHCETE ZMENIŤ SVOJ LŽIVÝ TITULOK?

Takže, takáto je situácia. A teraz si ešte raz prečítajte titulok Aktualít. A povedzte si úprimne: sú to profesionálni novinári alebo len sprostí luhári?

Zdroj: Facebook Ľuboš Blaha


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti