Tak ako padol Sovietsky zväz, zrúti sa aj americké impérium

04.01.2018 | 11:11
  0
V rozhovore pre RT to uviedol bývalý americký kongresman a republikánsky kandidát na prezidenta Ron Paul.

Zatiaľ čo sa Donald Trump chváli úspechmi v dosahovaní finančnej stability, obrovská miera zadĺženosti Spojených štátov vrátane vojenských výdavkov, môžu v konečnom dôsledku spôsobiť podobný pád aký svojho času zažil Sovietsky zväz. Vyhlásil Ron Paul, ktorý zároveň vyhlásil, že súčasná ekonomika prináša prospech bohatým na úkor chudobných.

„Pozerám sa na to z ekonomického hľadiska. Podľa môjho chápania, posilňovanie americkej armády nespôsobilo pád sovietskeho systému. To čo sa udialo bolo, že Sovieti fungovali v systéme, ktorý sme my - ľudia v rámci voľného trhu - považovali za neudržateľný,“ vysvetlil vplyvný americký politik.

Uviedol tiež, že komunizmus spolu s fašizmom, socializmom a dokonca aj keynesiánstvom (forma ekonomiky populárna po druhej svetovej vojne) neboli životaschopnými systémami. Podľa jeho predpokladu v konečnom štádiu zlyhajú všetky uvedené formy. Vo svojej domnienke uviedol, že Spojené štáty zažijú rovnako ako Sovietky zväz náhly kataklizmický koniec, ktorý spôsobí, že americké impérium už nebude schopné viac riadiť svet.

„Naše impérium, napriek tomu, že nie sme jeho vlastníci, je plné peňazí s množstvom vplyvu. Vyhrážame sa zbraňami a používame sankcie, aby sme našu ríšu udržali pohromade. Myslím si však, že sa to celé blíži ku svojmu koncu,“ dodal na záver Ron Paul.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti