Sulík pohŕda sviatkom Sedembolestnej Panny Márie, považuje ho za pozostatok smeráckych vlád

15.09.2020 | 19:03
  9
Správania ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) pobúrilo mnohých Slovákov.

Dnes slávime sviatok Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska, ktorý je v liturgickom kalendári zaznamenaný ako záväzná spomienka. Slovensko je jedinou krajinou na svete, ktorá slávi tento deň, čo vyplýva z dávnej tradície uctievania Matky Božej, najmä Sedembolestnej Panny Márie. Veriaci sa k nej utiekali po stáročia, najmä v ťažkých časoch.

Minister hospodárstva SR, Richard Sulík (SaS) sa dnes k tomuto sviatku na sociálnej sieti vyjadril s pohŕdaním, čo v mnohých ľuďoch vzbudilo pohoršenie. Ekonomika už podľa neho dostala dosť na frak a tento sviatok by najradšej zrušil. „Tieto sviatky sú len pozostatky smeráckych vlád a treba ich zrušiť. Nech si láskavo oslavujú po víkendoch, ekonomika už dostala na frak dosť.“, píše Sulík na sociálnej sieti.

Sulík však zavádza, pretože tento sviatok bol vyhlásený za deň pracovného pokoja ešte za Mečiara a to zákonom Národnej rady SR z 20. októbra 1993. Minister hospodárstva tiež opomenul fakt, že ekonomika nedostáva na frak kvôli pár sviatkom v roku, ale skrz nezmyselné protipandemické opatrenia súčasnej vlády, ktorej súčasťou je aj pán Sulík.

Správanie ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) pobúrilo mnohých Slovákov, ktorý svoj nesúhlas vyjadrili v komentároch pod jeho statusom.

Zdroj: prehladsprav.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti