Sulík: My vám zoberieme obedy a vy nám zatlieskajte

07.08.2020 | 10:46
  9
Typická SaS - zbohatlíci, ktorí nechápu, že pre veľa rodín je aj dvadsať eur v mesačnom rozpočte dôležitá položka, píše vo svojom článku bývalý minister školstva Juraj Draxler.

SaS si platí inzeráty, kde sa chváli ako za zrušené obedy ľudia dostanú daňové bonusy.

O tom, či je lepšie obedy školákom dávať zdarma plošne alebo to nechať cielené len na deti zo sociálne znevýhodneného prostredia sa vždy dá diskutovať. Takisto môžem pripomenúť, že som patril ku kritikom nešikovného spôsobu, akým túto vec predošlá vláda zavádzala (bez dôkladnej prípravy a zabezpečenia to hodili na školy a samosprávy). Ale znechucuje ma spôsob, akým SaS o celej veci hovorí.

Po prvé, ten spôsob politiky, že si niečo len tak, takmer z jedného dňa na druhý zrušia, lebo sa im proste chce, je otrasný. Tomu opatreniu predchádzala odborná debata, boli tam argumenty za. Navyše, už sa na to celý systém nastavil. A SaS to len tak zmietne zo stola. Lebo vyhrali voľby a môžu.

Po druhé, im je naozaj srdečne jedno, že sú ľudia, ktorým daňový bonus veľmi nepomôže. A hlavne, že sú deti, ktorým rodičia proste teplú, vyváženú stravu nezabezpečia.

Je to typická SaS. Zbohatlíci, ktorí nechápu, že pre veľa rodín je aj dvadsať eur v mesačnom rozpočte dôležitá položka. Iste, veď je to strana Sulíka, ktorý kedysi odporúčal, aby si každý raz skúsil zaletieť na večeru do Salzburgu súkromným lietadlom, je to super. Dnes si už na takéto vyjadrenia dáva väčší pozor, ale nemyslím, si, že sa akokoľvek zmenil. Strana Mihála, ktorý povedal, že on si nevie predstaviť žiť z menej ako pár tisíc mesačne. A poslancov, ktorí svoje päťtisícové platy obhajujú tým, že ich selfíčka sú ťažká a zodpovedná práca (nie som proti slušným poslaneckým platom, ale počuť niektoré kravičky vysvetľovať, ako si to práve ony zaslúžia, je úplne bizarné).

Človeku sa z toho naozaj zdvíha žalúdok.

Zdroj: Facebook Juraj Draxler


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti