Súdruh Mazák slúžil každému režimu. Tak prečo nie aj režimu pomätenca z Trnavy?

24.08.2021 | 11:25
  6
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák bol boľševik, je boľševik a s ohľadom na svoj vek zrejme aj ako boľševik skoná. V minulom režime bol komunistickým boľševikom, píše vo svojom príspevku bývalý novinár a exriaditeľ kontrarozviedky SIS Peter Tóth.

SÚDRUH MAZÁK SLÚŽIL KAŽDÉMU REŽIMU. TAK PREČO NIE AJ TRNAVSKÉMU?

Nikdy som nepatril k fanúšikom primitívneho antikomunizmu a už vôbec som nehádzal bývalých komunistov do jedného vreca. Naopak, mám medzi nimi veľa priateľov a nikdy by som si nedovolil vyčítať im stranícku angažovanosť pred rokom 1989. Predchádzajúce vety píšem preto, lebo nasledujúci odsek by mohol niekoho zvádzať k mylnému dojmu, že som sa vydal na krížovú výpravu proti strašiaku komunizmu.

Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák bol boľševik, je boľševik a s ohľadom na svoj vek zrejme aj ako boľševik skoná. V minulom režime bol komunistickým boľševikom. V Dzurindovom režime si obliekol kazajku liberálno-socialistického boľševika v strane ďalšieho boľševika z Košíc, istého Rudolfa Schustera z Košíc, onoho času aj prezidenta Slovenskej republiky. Nuž a v režime pomätenca z Trnavy sa z neho stal progresívny boľševik. Slovom súdruh Mazák išiel po ruke každému režimu a tomu zodpovedala aj jeho kariéra. Vyniká vlastnosťou každého úspešného oportunistu: neomylne dokáže odhadnúť správny moment, kedy obrátiť kabát.

Píšem o tom preto, lebo na podklade jeho príčinlivého návrhu má pozastavený výkon funkcie Dalibor Miľan, sudca Okresného súdu Zvolen. V očiach súdruha predsedu Súdnej rady SR sa previnil tým, že odmietal pojednávať s prekrytými hornými cestami dýchacími, ako to pospolitému ľudu nariaďovali leninské dekréty istého Jána Mikasa, toho času hlavného hygienika Slovenskej republiky.

Nebudem nosiť drevo do lesa popisovaním detailov kauzy Miľan, pretože to predo mnou urobili oveľa lepšie iní. Ani sa nebudem miešať do sporov právnikov, pretože na to nemám odborné vzdelanie. Len podotknem, že argumentácia Miľanovho advokáta JUDr. Petra Weisa je vecne presvedčivejšia ako inkvizičný traktát súdruha profesora Mazáka.

Tento status píšem preto, lebo sudca Dalibor Miľan sa vzoprel pseudo hygienickej tyranii režimu pomätenca z Trnavy. Neohrozil nezávislosť súdu, nespochybnil svoju nestrannosť ani odbornú spôsobilosť vykonávať funkciu sudcu. Naopak, pozastavením výkonu funkcie bolo ohrozené právo strán konania na právnu istotu a rozhodnutie v ich veciach v primeranom čase. A prečo? Nuž preto, lebo lokajský duch večného boľševika nestrpel, aby sa sudca vzoprel režimu, ktorému ako vždy oddane súdruh profesor slúži.

Sudca Miľan jednoducho povedal, že tento režim nás nezákonne a nespravodlivo šikanuje. Prijíma opatrenia, ktoré nielenže nemajú oporu v ústave a zákonoch, ale ani nereflektujú zdravotno-hygienickú realitu. COVID-19 nie je mor ani ebola. Napriek tomu na Slovensku režim pomätenca z Trnavy vládne dekrétmi nejakého subalterného úradníka a železnou päsťou súdruha profesora drví každý prejav odporu v radoch justície.

V kontexte prípadu statočného sudcu Dalibora Miľana je príznačné, že hneď, ako generálny prokurátor podal návrh na disciplinárne stíhanie Matovičovho Himmlera Lipšica maskovaného za špeciálneho prokurátora, začali sa ozývať hlasy požadujúce odstránenie Maroša Žilinku z funkcie.

K dokonalosti už chýba len to, aby kolektívy rozhorčených pracujúcich požadovali čo najprísnejšie potrestanie Žilinku a Miľana, pretože svojím konaní rozvracajú výdobytky našej progresívno-liberálnej a predovšetkým slušnej spoločnosti. Už sa stihli ozvať viacerí – od poslancov Dostála a Baránika, „apolitického“ Šeligu, cez aktivistické slniečko Petkovú, až po škrabákov hlavného prúdu, náramne pripomínajúcich boľševickú dušičku súdruha profesora Mazáka.

Ani jeden z týchto dvoch mužov to nebude mať ľahké. Ústava a zákony tejto republiky sú pre nich limitom a chlebom každodenným. Útoky boľševického krídla takzvaných slušnoľudí budú pokračovať a budú naberať na intenzite. Nezávislosť sudcu Miľana a generálneho prokurátora Žilinku priamo súvisí s úrovňou ľudských práv a občianskych slobôd nás všetkých.

Obaja sa môžu stať prvými obeťami pomätencovho režimu a potom ani zďaleka nebudú poslední. Teda ak dovolíme takým boľševikom, akým je súdruh profesor Mazák, aby vo svojej horlivej službe režimu zašli priďaleko. Ak to dopustíme budú prijímať súdne a prokurátorské rozhodnutia politici. Na špeciálnej prokuratúre, kde sedí Matovičov Himmler Lipšic, sa to už deje.

Zdroj: Facebook Ďateľ

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti