Sudca z Kiskovho sporu o pozemky bude kandidovať za Kotlebovcov do europarlamentu

18.01.2019 | 13:18
  0
Radačovský sa zviditeľnil najmä po prehranom súdnom spore Andreja Kisku, kedy sa vyjadril, že keby bol on vo funkcii prezidenta, tak po takomto pojednávaní by sa funkcie prezidenta vzdal.

Sudca Miroslav Radačovský, ktorý je známy zo súdneho sporu Andreja Kisku o pozemky, bude kandidovať vo voľbách do európskeho parlamentu za Ľudovú stranu Naše Slovensko. ĽS Naše Slovensko to oznámila dnes na tlačovej konferencii v sídle strany v Banskej Bystrici.

„Nielen počtom svojich súdnych rozhodnutí ukázal zmysel pre spravodlivosť, ale ukázal aj to, že sa nebojí v kľúčových okamihoch, bez ohľadu toho, kto stojí na opačnej strane, poukázať na pravdu a dať také rozhodnutie, ktoré možno dokáže aj šokovať, ale ktoré má vždy za cieľ sledovať spravodlivosť,“ povedal Kotleba o Radačovskom.

Radačovský sa na margo svojej kandidatúry vyjadril takto: „Posledný vývoj, ktorý je zrejmý v Európe, aj s očakávaním možnej ekonomickej recesie, aj za situácie, že Eurozóna alebo Európa zaostáva v ekonomickej prosperite oproti ostatným vyspelým krajinám, bude rozhodujúce byť v parlamente a hájiť národné záujmy Slovenska tak, aby sme nedospeli k záveru, že takéto záujmy budú hájiť napríklad takí ľudia, ako je pán Lajčák, ktorý ich podľa môjho názoru neháji, ale aby ich hájili skutoční patrioti. Chcem slúžiť minimálne päť rokov, ako doposiaľ, slovenskej vlasti.“

Radačovský sa zviditeľnil najmä po prehranom súdnom spore Andreja Kisku, kedy sa vyjadril, že keby bol on vo funkcii prezidenta, tak po takomto pojednávaní by sa funkcie prezidenta vzdal. 30 dní po vynesení rozsudku v kauze pozemkov, o ktorých vlastníctvo sa od marca sporil Ján Franc s prezidentom Kiskom, sa funkcie sudcu vzdal.

Zdroj: prehladsprav.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti