Sudca JUDr. Branislav Harabin žiada od denníka SME ospravedlnenie: „Drzo klamete a účelovo podsúvate čitateľovi ako realitu to, čo realitou nie je!“

02.07.2021 | 11:50
  23
Sudca Okresného súda Bratislava I. JUDr. Branislav Harabin reaguje na dezinterpretačný článok uverejnený v Sorosovom denníku SME.

V reakcii na Váš výlučne účelový a lživý článok s cieľom hrubo ma poškodiť, požadujem uverejnenie opravy a Vaše ospravedlnenie s poukazom na nasledovné.



Okrem iných tendenčností v článku píšete:


„Pre túto krajinu, ktorá je dnes spolu s Veľkou Britániou najväčším zdrojom agresívnejšieho delta variantu koronavírusu, platili už v tom čase prísne opatrenia. Znamenali povinnú 14-dňovú karanténu alebo negatívny výsledok testu na koronavírus. Harabin mladší však žiadny takýto test pri sebe nemal a hliadke rovno oznámil, že sa pravidlá ani nechystá dodržať.“



V tejto spojitosti nesporne drzo klamete.

K 3. júnu 2021 boli vo Vestníku vlády vyhlásené úplne iné opatrenia – miernejšie (Vyhláška č. 212/2021) s iným zaradením jednotlivých krajín podľa farieb, ako sú dnes.



Bez ohľadu na otázku ne/ústavnosti ne/zákonnosti a ne/záväznosti uvedených opatrení, ide v tomto smere o to, že ste v článku úmyselne sprítomnili lživé informácie, ktoré mali jediný cieľ ma v očiach verejnosti poškodiť.



Ak chcete o niečom písať, riadne si to naštudujte.

Účelovo podsúvate čitateľovi ako realitu to, čo realitou nie je. 



Citujem: „...že som žiadny takýto test pri sebe nemal...“.
 
Takáto  konštatácia nie je ničím preukázaná a navyše ani Vyhláška 212/2021 z 27. mája 2021 takú povinnosť neustanovovala. Konajúci policajti ma preto o nič také ani nežiadali.

Nemám vedomosť o obsahu nejakého úradného záznamu, na ktorý sa odvolávate. Doteraz mi nebol ani len predložený a je zaujímavé, že ním disponujete práve vy.



Ďalšia zjavná nepravda.



„Incident sa skončil tým, že hliadka chcela dať Harabinovcom pokutu. Ani to sa však nepodarilo – Harabin i jeho manželka odmietli čokoľvek podpísať...“

O pokute nebola ani zmienka, nič nám nebolo ani len predložené na prípadný podpis a nemali sme teda čo odmietnuť.


V úmyselnom bezbrehom klamaní ďalej pokračujete.

„Dnes je pritom jasné, že Harabin nedodržal ani karanténu ako alternatívu povinného testu. Už o päť dní neskôr, teda 8. júna, ho ministerská kontrola zastihla, ako pojednáva opäť bez rúška. Ak by si koronavírus doniesol zo zahraničia, v danom čase by ešte ani nemusel mať žiadne príznaky. Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková upozorňuje, že v takýchto prípadoch je nevyhnutné vyvodzovať zodpovednosť, keďže ide o „nielen nevhodné, protiprávne, ale osobitne pohoršujúce správanie“. „Ide o to, že sudca, ktorý z pozície svojho postavenia vplýva aj na verejnosť, vlastne nabáda na to, aby sa protipandemické opatrenia nedodržiavali,“ hovorí Kolíková.“

Tu verejnosť znásilňujete umelým vytvorením obrazu, že som úmyselne šíril nejaké vírusy a choroby, čo samozrejme nezodpovedá realite ani v spojení s pripojenými výrokmi ministerky spravodlivosti
 
Opätovne odporúčam si ozrejmiť text Vyhlášku 212/2021 z 27. mája 2021 ak sa už v článku odvolávate na jej opatrenia.

Pokiaľ zostalo  vo Vašej novinárskej etike, čo i len mizivé percento  ospravedlníte sa a uverejnite na podklade vyjadreného opravu.

Keďže vzhľadom na Váš morálny profil, nie je vylúčené, že moje podanie zatajíte v kópii ho pripájam i alternatívnym médiám.

JUDr. Branislav Harabin

sudca

Okresný súd Bratislava I

Zdroj: InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti