Súd nariadil Blahovi zmazať statusy týkajúce sa ESET-u, vraj šíri o firme nepravdivé informácie. Útoky na slobodu slova pokračujú, reaguje poslanec

12.02.2020 | 11:47
  9
Žalobu na poslanca za Smer-SD podala spoločnosť ESET začiatkom júla 2019.

Poslanec Národnej rady (NR) SR Ľuboš Blaha (Smer-SD) musí zmazať svoje statusy na sociálnej sieti týkajúce sa údajného ovplyvňovania volieb spoločnosťou ESET a taktiež je povinný zdržať sa akýchkoľvek klamlivých tvrdení týkajúcich sa tejto témy. Vyplýva to z rozhodnutia Okresného súdu Bratislava I, ktorý vyhovel návrhu spoločnosti na neodkladné opatrenie voči Blahovi. TASR o tom informoval PR manažér spoločnosti ESET Peter Blažečka.

Blaha v reakcii pre TASR tvrdí, že rozhodnutie súdu ešte nedostal, preto ho komentovať nechce. Dodal, že ak podľa súdu spoločnosť z niečoho obvinil a má to vo svojich statusoch, tieto slová vymaže. "Pokiaľ by náhodou súd mal pocit, že je tam tvrdenie, ktoré nesedí so skutočnosťou, tak, samozrejme, rád to dám preč a uvediem na pravú mieru," povedal pre TASR.

V rozhodnutí súdu sa podľa Blažečku uvádza, že Blaha "chce ako politik kandidujúci za politickú stranu Smer-SD zneužiť žalobcu (pozn. spoločnosť ESET) vo volebnej kampani a nepravdivými informáciami o žalobcovi získavať politické preferencie a podporu". Podľa súdu preto Blaha šíri nepravdivé informácie.

Ako dodal Blažečka, na základe tohto rozhodnutia je Blaha "povinný zdržať sa akoukoľvek formou v akomkoľvek znení zverejňovania informácií o tom, že žalobca alebo akýkoľvek z jeho produktov bude dohliadať na voľby do Národnej rady SR, ktoré sa budú konať 29. februára 2020, produkt žalobcu bude použitý na sčítanie hlasov vo voľbách do Národnej rady SR, ktoré sa budú konať 29. februára 2020, a že s ohľadom na žalobcu a používanie jeho produktov Štatistickým úradom SR je ohrozený legálny a legitímny priebeh volieb do Národnej rady SR, ktoré sa budú konať 29. februára 2020".

Blaha pre TASR pripomenul, že jeho status bol reakciou na to, že sa ho ľudia pýtajú na obavy, či je antivírus firmy ESET inštalovaný v počítačoch Štatistického úradu SR, ktorý spracúva výsledky volieb. ESET podľa Blahu financoval viacerých kandidátov v uplynulých voľbách. Blaha sa podľa svojich slov len chce na tieto obavy pýtať.

Žalobu v tejto súvislosti podala spoločnosť ESET začiatkom júla 2019, v spore s poslancom sa spoločnosť domáha ochrany svojej dobrej povesti. Blaha kandiduje vo voľbách do NR SR za stranu Smer-SD z 11. miesta kandidátky.

Blaha: Normalizácia 2.0 - Útoky na slobodu slova pokračujú

Predseda Výboru NR SR pre európske záležitosti Ľuboš Blaha (Smer-SD) reagoval v tejto súvislosti aj statusom na sociálnej sieti:

Prituhuje.

SAV PRED VOĽBAMI ĎALEJ POLITIZUJE - ÚTOKY PROTI MNE POKRAČUJÚ

Z médií som sa dnes dozvedel, že Etická komisia SAV už vydala svoju správu. Šéf SAV-ky Šajgalík sa už zamľaskuje, vraj je to v súlade s ich poslaním - má na špagátiku svojich tajtrlíkov a dobre vie, že rozhodnú, ako on chce.

Prídu útoky proti mojim politickým statusom, hoci Etický kódex SAV explicitne pokrýva iba vedeckú činnosť. Ale kto by rešpektoval pravidlá, keď treba politicky zničiť Blahu, že?

Ale je krásne dozvedať sa takéto veci z denníka SME. SAV sa stala pobočkou bratislavskej kaviarne - gratulujem.

NORMALIZÁCIA 2.0

Šikana zo strany SAV voči mne pokračuje. Dva týždne pred voľbami sa takýmto spôsobom potrebujú zapojiť do kampane - horšie ako za normalizácie.

Namiesto toho, aby robili vedu, oni robia politiku. A lustrujú svojich zamestnancov. Nech žije sloboda a demokracia. A pravda a láska. A všetky tie nezmysly, ktorými liberáli ohlupujú ľudí pri budovaní liberálnej totality.

ÚTOČÍ AJ ESET - A JA SA O ROZHODNUTIACH SÚDU DOZVEDÁM Z BULVÁRU

Vzápätí som sa - opäť z médií - dočítal, že súd prijal rozhodnutie, vraj mám vymazať zo sociálnej siete klamlivé informácie o tom, že ESET môže ovplyvňovať voľby.

Po prvé, žiadne takéto rozhodnutie som neobdržal. Je choré, že sa mám o takýchto veciach dozvedať z bulváru.

NEDÁ SA ZAKÁZAŤ PRAVDA - ĽUDIA MAJÚ OBAVY A TIE NEZMIZNÚ VÝMAZOM STATUSOV

Po druhé, neviem o tom, že by som takéto niečo niekedy tvrdil.

Písal som, že ľudia sa ma na mítingoch pýtajú, či tu takáto hrozba nie je, pretože majú obavy, že ak by v počítačoch Štatistického úradu bol zakomponovaný antivirák od firmy, ktorej vlastníci financujú viacero politických liberálnych subjektov na Slovensko, tak by to mohol byť problém.

Toto sa ma pýtajú ľudia. Na tom nie je nič klamlivé.

KEĎ MILIONÁRI VSTUPUJÚ DO POLITIKY A SLOBODY SLOVA

Po tretie, samozrejme zisťujem, či sú obavy ľudí na mieste a či bude ESET akokoľvek prítomný pri voľbách.

Ak zistím, že nie, pochopiteľne o tom budem ľudí informovať. Keď zistím, že áno, rovnako o tom budem informovať. Pravdivo a fakticky. Neviem si predstaviť, ako by mi mohol niekto zabrániť napísať faktickú pravdu.

Ale veľmi sa teším na list od súdu - rozhodnutie budem samozrejme rešpektovať. Ja pravidlá na roziel od iných dodržiavam.

NAŠA SILA RASTIE A S TÝM PRIAMO ÚMERNE AJ ICH NERVOZITA A REPRESIA

Útoky na slobodu slova pokračujú. Zo strany SAV, zo strany Esetu. A bude to horšie, ak moc prevezmú liberálni fašisti.

Ale viete čo je na tom najlepšie?

Čím viac budú milionári a liberáli útočiť na ľudí, tým väčší odpor voči sebe vyvolajú - naša sila rastie a oni pravdu nezabijú.

Zdroj: info.sk / InfoVojna

Články súvisiace s tematikou:


 

 

 

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti