Štefan Harabin: Nie dnešné Rusko, ale NATO vyhrocuje obrovské napätie

22.08.2018 | 11:32
  0
Sudca Najvyššieho súdu a zároveň kandidát na prezidenta vo svojom príspevku na Facebooku poukázal na genocídu, ktorú vo Vietname v roku 1968 spáchali Američania.

Fenomén '68 nezačal v auguste, v našej republike sme boli avantgardou už celú dekádu. Šesťdesiate roky boli pre Európu najsilnejším intelektuálnym obdobím, obdobím novej generácie revolty odmietajúcej násilia a vojny. Je katastrofou, že sme to ľudsky nezvládli a ostala podnes pachuť olova.

Spomínam si, ako v roku '68 protestovali státisíce ľudí aj na Západe aj na Východe proti genocíde Vietnamu, ktorú viedli USA aj v revolučnom roku 1968. Kto dnes hovorí o roku '68 v tomto celom, pravdivom kontexte? Namiesto toho propaganda upriamuje pozornosť na Rusko.

Dnešné Rusko však nie je mŕtva Varšavská zmluva, ktorá sem vtrhla. Pozornosť treba upriamiť práve opačne - na dnešné NATO, ktorého tanky a kontingenty tu dnes slobodne brázdia krvou nasiaknutú zem Európy, budujú základne a vyhrocujú obrovské napätie.

Aj ja som spolu s Vami videl, ako toto NATO na čele s USA spustilo v Európe prvú regulárnu vojnu od roku 1945. V Srbsku, Kosove a Metohiji sa v roku 1999 svojvôľa mocných prejavila mnohonásobne brutálnejšie ako v roku 1968.

A nezabúdajme: stalo sa tak so slovenským a českým prispením. Oba tieto roky nech sú pre slobodných obyvateľov Slovenska a Európy mementom, ale i výzvou zabrániť týmto tragédiám vôľou a schopnosťou rozhodovať sami o sebe zmierlivými slovami a nie hrubou silou.

Zdroj: Facebook


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti