Starosta talianskeho mestečka zakázal ľuďom nosiť rúška: Len zlodeji a teroristi si nasadzujú masky

31.08.2020 | 11:45
  1
Vittorio Sgarbi sa vo svojom nariadení odvoláva na zákon z roku 1977, ktorý Taliansko prijalo v rámci boja proti terorizmu.

Starosta talianskeho mestečka Sutri ležiaceho severne od Ríma zakázal ľuďom nosiť rúška a ďalšie podobné ochranné prostriedky tváre. O rozhodnutí Vittoria Sgarbiho, excentrického kritika umenia a poslanca, informuje agentúra APA.

Sgarbi sa vo svojom nariadení odvoláva na zákon z roku 1977, ktorý Taliansko prijalo v rámci boja proti terorizmu. Podľa neho nesmie chodiť na ulici nikto sa zahalenou tvárou, táto časť hlavy musí byť vždy rozpoznateľná.

"Len zlodeji a teroristi si nasadzujú masky," uviedol Sgarbi, ktorý počas svojej politickej kariéry už niekoľkokrát vystriedal stranícku príslušnosť. APA uvádza, že starosta šestitisícového Sutri patrí k najhlasnejším kritikom vládnych opatrení proti šíreniu koronavírusu.

Aj keď v Taliansku opäť pribúdajú prípady infekcie, medzi niektorými ľuďmi narastá odpor voči noseniu ochrany nosa a úst.

Starosta juhotalianskeho mesta Benevento potrestal šéfa pravicovej strany Liga Mattea Salviniho pokutou vo výške 400 eur za to, že si pri nedávnom predvolebnom zhromaždení, na ktoré prišlo veľa ľudí, nenasadil rúšku.

Tá sa musí nosiť napríklad v obchodoch, autobusoch, vlakoch, divadlách alebo múzeách.

Zdroj: irozhlas.cz


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti