Spolitizovaná medicína

25.05.2021 | 09:59
  4
Súčasné úsilie orgánov EÚ zaviesť tzv. zelené certifikáty = covid pasy, ktoré majú zvýhodňovať svojich držiteľov, je vlastne testom demokracie súčasnej EÚ, píše vo svojom blogu lekár MUDr. Peter Lipták.

1. Očkovacia hystéria, test demokracie EÚ

Z medicínskych hľadísk očkovanie musí byť indikované rozvážne. Jednoznačne sú indikovaní iba rizikoví pacienti ktorí neprekonali kovid. T.j. pacienti starší ako 65 rokov a starší (seniori) a potom chronicky chorí vo všetkých vekových skupinách. Tí, ktorí prekonali kovid, majú silnú bunkovú imunitu a sú chránení minimálne 6 mesiacov. Po uplynutí tejto doby možno uvažovať o aplikácii posilňujúcej, jednej dávky vakcíny, ale aj to je na zváženie, keďže pribúdajú dôkazy, že prirodzené prekonanie zanecháva niekoľkoročnú imunitu. Taktiež sa hovorí o veľkom význame zvýšeného príjmu vitamínu D3, ktorým by bolo najsprávnejšie fortifikovať bežné potraviny, ktoré dostaneme v obchodoch (chlieb, mlieko, maslo…). Celé očkovanie proti kovidu je na individuálne zváženie ošetrujúcim lekárom a jeho pacientom. Situáciu je potrebné posudzovať vo svetle rýchlo sa rozvíjajúcich vedeckých poznatkov s dôrazom na úžitok pacienta. Keďže očkovanie je podľa rezolúcie č. 2361 / 2021 Rady Európy a aj podľa odporúčaní WHO dobrovoľné, nie je správne ho od ľudí vyžadovať pod nijakými zámienkami. Súčasné úsilie orgánov EÚ zaviesť tzv. zelené certifikáty = covid pasy, ktoré majú zvýhodňovať svojich držiteľov,  je vlastne testom demokracie súčasnej EÚ. Vyzerá to tak, že EÚ zaspala dobu a vracia nás, z hľadiska ľudských práv, do stredoveku.

2. Očkovanie experimentálnymi mRNA vakcínami PfizerBiontech Comirnaty a Moderna odporúčam dobre zvážiť. Je to genetická liečba, ktorá môže zmeniť celý život.

Prečo potom počujeme každý deň množstvo reklám? Lebo reklama. Veď posúďte sami.

a) akútne následky

V Maďarsku je po vakcíne Comirnaty 32x viac úmrtí ako po vakcíne Sputnik V. V USA po očkovaní proti kovidu v databáze VAERS je evidovaných 133x viac úmrtí (4000) ako po každoročnom očkovaní proti chrípke(30) a to najmä po mRNA vakcínach (Comirnaty, Moderna). V Európskej databáze EudraVigilance je evidovaných po antikovid očkovaní registrovanými vakcínami už viac ako 10 000 úmrtí.

b) chronické následky

Musí sa informovať aj o riziku chronických následkoch očkovania mRNA vakcínami ako sú prionové choroby vedúce k neurodegeneratívnym efektom a vzniku Alzheimerovej demencie, Amyotrofickej laterálnej sklerózy… a o vakcinačnej hypersenzitivite ADE a VAH, ktorá môže viesť k horšiemu priebehu ochorenia u zaočkovaných osôb. V Izraeli sa vyskytli po očkovaní PfizerBiontech vakcíne u mladých mužov zápaly srdcového svalu (myokarditídy).

c) účinnosť vakcín proti kovidu je stále neistá a nestála

Účinnosť vakcín proti kovidu nie je zaručená ani výrobcom ani vládami. Očkovaný musí podpísať, že sám prevzal zodpovednosť za očkovanie. V USA prof. McCullough upozornil, že rozdiel v miere nakazenia medzi zaočkovanými a nezaočkovanými je dnes menej ako 1%, to znamená, že očkovaní aj neočkovaní sa nakazia približne rovnako často. V súčasnosti vo svete 30-60% novo nakazených sú zaočkovaní. Naša ľudskoprávna advokátka JUDr. Marica Pirošíková upozorňuje tiež na fakt, že zaočkovaní sa môžu nakaziť rovnako ako nezaočkovaní a tým, že môžu zostať asymptomatickí, tak budú ochorenie nepozorovane šíriť ako superroznášači a preto by mali práve zaočkovaní nosiť všade rúška alebo respirátory a pravidelne sa podrobovať testovaniu. V kancelárii JUDr. Petra Weissa z tohto dôvodu dokonca zakázali prístup zaočkovaným klientom, aby sa vyhli nakazeniu.

 

3. Očkovanie je jeden z druhov imunoterapie.

Preto som ako lekár za očkovanie. Ale nesúhlasím s tým, aby sa očkovanie zmenilo na genetickú liečbu. Takže nie za očkovanie každou vakcínou a za každú cenu. V prípade nových vakcín proti kovidu som jednoznačne iba za očkovanie vakcínami, ktorých použitie je správne indikované podľa  zhodnotenia individuálneho rizika pacienta ošetrujúcim lekárom tak, aby realizovaný postup pre neho predstavoval čo najmenšie riziko. Pretože účinnosť vakcín na rôzne mutácie je neistá a nestála, preto je dôležité, aby aspoň nepoškodili zdravie. Z dostupných dnes odporúčam uprednostniť vektorové a taktiež aj klasické antigénové vakcíny. Takouto bezpečnou vektorovou vakcínou je aj Sputnik V.

4. Už 24.2.2021 som, listom ministra zdravotníctva SR, požiadal o dodanie vakcíny Sputnik V pre mojich pacientov s tým, že si svojich pacientov zaočkujem sám v komunitách, tak ako som si zaočkoval svojich pacientov na jeseň proti chrípke a aj proti zápalu pľúc. Keďže vakcínu nakoniec doviezli na začiatku marca, už koncom marca som mohol mať všetkých mojich rizikových pacientov zaočkovaných dvomi dávkami vakcíny Sputnik V a v apríli už mohli mať maximálnu ochranu proti kovidu.

5. Súčasnosť

Po stále trvajúcich obštrukciách teraz vyzerá situácia tak, že od začiatku júna by sa mali konečne rozbehnúť dodávky vektorových vakcín, ktoré majú chladničkové skladovanie do ambulancií všeobecných lekárov (Sputnik V, Johnson & Johnson, AstraZeneca). Hneď po dodaní vakcín budem svojich rizikových pacientov kontaktovať a dobiehať ich zaočkovanie v ambulancii, v domovoch a imobilných pacientov doma v bytoch. Celé domovy dôchodcov naprieč Európou, čo sa celý rok dokázali pred vírusom chrániť, sa „nakazili“ už pár dní po zaočkovaní (mRNA vakcínami výjazdovými skupinami).

Preto vidím ohrozenie, ak mojich pacientov očkujú výjazdové očkovacie skupiny v domovoch, alebo keď musia zvyšovať svoju mobilitu chodením do centier, kde ich očkuje lekár, ktorý nepozná ich zdravotný stav. Pripomínam, že práve týždeň po poslednom očkovaní výjazdovou skupinou z Ružinovskej nemocnice, kde majú hospitalizovaných pacientov s kovidom, sa aj v zariadení Kaštiel Stupava, kde sa podieľam na starostlivosti o pacientov, rozbehla epidémia kovidu, ktorú sa nám podarilo až teraz ukončiť zvýšenou starostlivosťou a plošným podávaním ivermektínu v terapeutickom aj profylaktickom nasadení všetkým cca 75 našim pacientov aj zamestnancom. Jeden pacient musel byť hospitalizovaný pre obojstranný zápal pľúc a nedávno zomrel. Podrobnosti o mojom postupe zo svojho pohľadu uviedol aj Denník N. Možno ak by neprišla očkovacia skupina do zariadenia,  alebo ak by som mal možnosť svojich rizikových pacientov zavčasu zaočkovať 2x už v marci 2021 vakcínou Sputnik V, situácia mohla skončiť aj pre tohto pacienta priaznivo. Keďže stále vidíme veľa úmrtí, nemalá zodpovednosť za distribúciu vakcín do ambulancií všeobecných lekárov leží na ministrovi zdravotníctva.

Zdroj: liptakpeter.blog.pravda.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti