VIDEO: Spiaci agenti - 3. časť (ruský seriál z prostredia tajných služieb, ktorý ponúka iný uhol pohľadu na dianie v spoločnosti)

02.10.2020 | 19:30
  5
Seriál Spiaci agenti je skvelou kombináciou krimižánru a trileru z prostredia tajných služieb.

Ruský seriál o tom, ako je v Rusku pomocou korporátnych médií a cudzích spravodajských služieb vytváraná destabilizácia v krajine a kreovaná tzv. demokratická opozícia ... natrafíte tiež na nápadne podobné paralely so Slovenskom.

Seriál Spiaci agenti, je fiktívnym príbehom, ktorý začína teroristickým útokom na Ruské veľvyslanectvo v Líbyi, pri ktorom zomrie 17 diplomatických zamestnancov. Na ambasádu zaútočili ľudia miestneho poľného veliteľa Ahmeda Salima. Ruská spravodajská služba FSB pri zásahu v Salimovom dome nájde u jeho syna Fataha video s informáciou o pripravovanom teroristickom útoku v Moskve

Ústrednou postavou seriálu je Andrej Rodionov ktorý útok na veľvyslanectvo prežil. Pre FSB pracuje ako špecialista na blízky východ a antiteroristickú činnosť. Po pätnástich rokoch služby na blízkom východe sa vracia späť do Moskvy, kde dostane za úlohu zistiť viac informácií o pripravovanom útoku. V priebehu vyšetrovania Rodionov prichádza na to, že isté udalosti, ktoré majú spojitosť s útokom na ambasádu v Líbyi, sa nedejú náhodne, ale sú súčasťou viacstupňovej operácie pravdepodobne zahraničných spravodajských služieb, ktoré sa začínajú sústreďovať okolo pripravovaného rusko-čínskeho kontraktu na veľkú stavbu plynovodu, ktorý je tesne pred podpisom. Súčasne s tým sa odvíja aj Rodionov osobný život, nakoľko po pätnástich rokoch sa stretáva so svojou bývalou spolužiačkou, starou láskou Kirou.

V 3. časti nájde ruská spravodajská služba FSB kľúčovú informáciu k pripravovanému teroristickému útoku na Moskvu Vyšetrovanie teroristického činu pokračuje. Čím bližšie sa však vyšetrovatelia dostávajú k pravde, tým viac im ide o život …

Pozrite si 3. časť seriálu so slovenským dabingom:

1. časť si môžete pozrieť TU.

2. časť si môžete pozrieť TU.

Zdroj: rtvs.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti