Špeciálny prokurátor žiada trest pre Harabina za obhajobu Rostasa. Sudca Najvyššieho súdu tvrdí, že Kováčik je Kaliňákov biely kôň

21.08.2018 | 16:41
  0
O záležitosti ako prvý informoval Denník N s tým, že dôvodom sú výroky Harabina v Slobodnom vysielači o kauze Tibora Eliota Rostasa a domovej prehliadky, ktorú u neho vykonala polícia.

Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik žiada Sudcovskú radu Najvyššieho súdu SR, aby zvážila návrh disciplinárneho stíhania voči sudcovi Štefanovi Harabinovi, podal preto na radu aj podnet. Informáciu priniesol Denník N. Harabin reagoval na svojom Facebook a Kováčika označil za Kaliňákovho bieleho koňa.

O záležitosti ako prvý informoval Denník N s tým, že dôvodom sú výroky Harabina v Slobodnom vysielači o kauze Tibora Eliota Rostasa a domovej prehliadky, ktorú u neho vykonala polícia.

"Sudcovská rada dostala podnet špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika na podanie návrhu na začatie disciplinárneho konania proti sudcovi najvyššieho súdu Štefanovi Harabinovi. Podnet s najväčšou pravdepodobnosťou prerokuje na svojom zasadnutí 11. septembra," potvrdila hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová. Dodala, že NS SR v tejto chvíli nevidí dôvod vec komentovať. 

Harabin reagoval na sociálnej sieti, pán Kováčik sa má na čo tešiť

Harabin na tento podnet reagoval aj na svojom Facebooku. „Vážení fanúšikovia, už teraz sa teším na pána Kováčika v disciplinárnom konaní a na jeho verejnú výučbu o základoch práva. Tento biely kôň pána Kaliňáka sa má načo radovať,“ napísal na sociálnej sieti.

"Príde doba, keď aj ten Sivko či Pivko, bude raz trestne zodpovedný za túto nezákonnú domovku. Pretože tu už teraz, ako trestný sudca vám môžem povedať, že tu nebol ani jeden relevantný procesný trestnoprávny dôvod na to, aby o pol siedmej ráno pred maloletými deťmi s kukláčmi bola domovka. To je typická svojvôľa a zneužívanie právomocí verejného činiteľa. Hovorím vám to zodpovedne," komentoval podľa denníka N domovú prehliadku Harabin s tým, že polícia prehliadku urobila, aby prekryla vraždu novinára Kuciaka a "učičíkala slniečkarov".

Domovú prehliadku u T. E. Rostasa vykonala polícia koncom februára v súvislosti s trestným stíhaním v súvislosti s článkom „Klin Židov medzi Slovanmi“, ktorý obsahoval protižidovské citácie viacerých historických postáv.

Trestné oznámenie na Rostasa v tejto záležitosti podal 15. mája 2017 riaditeľ nadácie Zastavme korupciu Pavel Sibyla.

Na výsluchu ako dôvody okrem iného uvádza: „V minulosti boli v časopise už prezentované články o židovstve a sionizme, a to v negatívnom svetle, ale podrobnosti neviem povedať, pretože som tie články nečítal.“ Na inom mieste vypovedá, že v inom čísle „bola rozobraná problematika neziskových organizácií, pričom v tejto súvislosti bola spomenutá aj osoba Georga Sorosa, kde sa narážalo na jeho židovský pôvod a to opäť v negatívnom zmysle.“

Sibyla pokračuje: „citácie v článku sú vecne správne… v čom je článok zavádzajúci a nebezpečný z môjho pohľadu, že pri tých citáciách chýba odpoveď, prečo sa ten či onen dejateľ vyjadril.“ Na základe týchto a podobných vyjadrení svedka Sibylu kpt. Martin Sivko pribral znalcov Miloslava Szabó a Janu Plichtovú. Tá okrem iného v posudku uviedla: „Fakt, že sa autor zaoberá židovskou otázkou a nezmieňuje sa o tom, že väčšina židovského obyvateľstva holokaust neprežila, dokazuje, že holokaust popiera.“

Na základe takýchto posudkov dospel vyšetrovateľ Sivko k výsledku, že Tibor E. Rostas prekrúca historické fakty a citovaním štúrovcov skrýva fakt, že čerpá podnety z cudzích, predovšetkým extrémistických ruských zdrojov. Bližšie v článku TU.

Šéfredaktor mesačníka Zem a Vek v reakci na túto situáciu podal začiatkom apríla sťažnosť proti uzneseniu vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry.

„V zmysle zákonných postupov činím prvý krok na obhajobu seba, svojej rodiny a všeobecných práv a základných slobôd všetkých občanov Slovenskej republiky. Nech Vám práve tento prípad slúži ako povzbudenie v našom oprávnenom boji voči mimovládnej inkvizícii. Ďalším krokom budú trestné oznámenia na Janu Plichtovú a Miloslava Szabó ako preukázateľne neoprávnených znalcov konajúcich v rozpore so zákonom, ktorý porušili.

V tomto zmysle budú vznesené obvinenia zo spáchania trestných činov krivej a zaujatej výpovede, kde je trestná sadzba od 1- do 5 rokov. Podobné sankcie s väčším dôrazom hrozia vyšetrovateli Martinovi Sivkovi a najviac Pavlovi Sibylovi.

Chcem nám všetkých dokázať, že máme právo slobodne uvažovať, slobodne písať a slobodne vyzdvihovať aj našich najväčších národných buditeľov. Z krvi štúrovcov pochádzam a nikdy nepripustím, aby ju podvratné protislovenské sily hanobili.

Prosím, buďme ostražití, sledujme tento zápas a majme hlbokú dôveru v najvyššiu spravodlivosť. Aj v tomto zápase sa nám podarilo spojiť tie najkompetentnejšie právne veličiny akými sú v prvom rade môj právny zástupca Dr.Hlbočan ale aj Dr.Harabin, ktorý situáciu permanentne sleduje a vyhodnocuje.

Týmto politickým procesom hodláme vytýčiť hranice medzi zvrhlou neoliberálnou ničotou a zdravým povedomím o identite Slovenského národa ako mostu medzi kultúrami Východu a Západu. Nám neostáva iné ako zvíťaziť a ochrániť budúcnosť našich potomkov a nášho štátu,“ napísal Rostas na svojej stránke.

Zdroj: topky.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti