Sorosovi spojenci opäť zaútočili na Maďarsko a žiadajú jeho potrestanie

05.09.2018 | 10:32
  0
Mimovládky tvrdia, že maďarská vláda si nectí základné hodnoty Únie a neplní požiadavky právneho štátu.

Na iniciovanie právneho konania proti Maďarsku podľa článku 7 Lisabonskej zmluvy vyzvali v utorok poslancov Európskeho parlamentu viaceré medzinárodné mimovládne organizácie. Informoval o tom spravodajský server Index.hu, podľa ktorého občianske organizácie tvrdia, že maďarská vláda si nectí základné hodnoty Únie a neplní požiadavky právneho štátu.

Otvorený list podpísali okrem iných organizácie ako Human Right Watch (HRW), Amnesty International (AI), Reportéri bez hraníc (RSF), Federácia pre ľudské práva (FIDH), Civil Society Europe, European Policy Institute či Climate Action Network Europe.

Index.hu dodáva, že EP bude pravdepodobne budúci týždeň v stredu hlasovať o príslušnej správe politickej frakcie Zelení/Európska slobodná aliancia (EFA). Správu o vyšetrovaní EP o tom, či Maďarsko porušuje alebo neporušuje hodnoty EÚ, pripravila poslankyňa uvedenej frakcie Judith Sargentiniová.

Komunikačný riaditeľ maďarskej vládnej strany Fidesz Balázs Hidvéghi v utorok popoludní v reakcii na otvorený list neziskových organizácií povedal, že spojenci amerického finančníka Georgea Sorosa opäť zaútočili na Maďarsko a chcú sa pomstiť Maďarom za to, že zastavili prisťahovalectvo na svojich hraniciach a potvrdili, že prisťahovalectvo je možné zastaviť.

Zdroj: 24hod.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti