Sorosom podporovaná kampaň proti Brexitu je nedemokratická, tvrdí jej spoluzakladateľka

09.02.2018 | 14:02
  0
Gina Millerová minulý rok založila proeurópsku skupinu so zámerom zvrátiť Brexit, ktorú financoval George Soros.

Zakladateľka  kampane „Najlepšie pre Britániu“, ktorej zámerom je zvrátiť Brexit sa proti tejto proeurópskej lobistickej skupine otočila chrbtom. Gina Millerová ju označila za "nedemokratickú" po tom, ako boli zverejnené správy, ktoré túto skupinu spájali so snahami zvrhnúť britskú premiérku Theresu Mayovú a vypísať nové referendum o zotrvaní Veľkej Británie v Európskej únii.

Britský denník Telegraph vo švrtok informoval, že americký miliardár George Soros poskytol prostredníctvom svojej Nadácie otvorenej spoločnosti tejto kampani 400-tisíc libier. Bližšie v článku InfoVojny tu.

Millerová teraz svoju iniciatívu prehodnotila, keď vyhlásila, že týmto smerom sa už viac nechce uberať. „Zámerom nemôže byť zosadenie vlády bez volieb alebo referenda,“ dodala. Myšlienku zvrhnúť vládu označila za partizánsky štýl vedenia vojny, s ktorým nemôže súhlasiť. „Som za transparetnosť bez ohľadu, na ktorej strane barikády argumentujete,“ vysvetlila Millerová.

Poznamenala, že do súčasného charakteru práce kampane „Najlepšie pre Britániu“ nie je zainteresovaná a správy z médií označila za zavádzajúce.

Zdroj: telegraph.co.uk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti