Soros dal peniaze na kampaň, prostredníctvom ktorej chce zvrátiť Brexit

08.02.2018 | 11:42
  0
O ďalšom pláne finančného špekulanta píšu britské noviny.

Americký miliardár George Soros čelí obvineniam z opätovného zasahovania do britskej politiky. Britský denník The Telegraph uviedol, že rámci snáh zvrátiť Brexit daroval 400-tisíc libier prostredníctvom svojej Nadácie otvorenej spoločnosti.

George Soros v roku 1992 zarobil približne jednu miliardu dolárov špekuláciou na poklese menového kurzu britskej libry a preto sa mu odvtedy hovorí, že je mužom, ktorý „zlomil Bank of England“. Vo svojom článku to pripomína denník Telegraph.

Momentálne je jedným z troch donorov, ktorý podporujú kampaň pod názvom „Najlepšie pre Britániu“, ktorej zámerom je uskutočniť druhé referendum o zotrvaní v EÚ.

Telegraph uviedol, že Soros chce na svoju stranu získať darcov konzervatívnej strany, aby tak podkopal snahy britskej premiérky Theresy Mayovej v rámci Brexitu. V tejto súvislosti už údajne vo svojom londýnskom dome hostil donorov z radov labouristov aj konzervatívcov.

Spoluzakladateľkou kampane „Najlepšie pre Britániu“ je Gina Millerová, ktorá dala britská vládu na súd za to, že aktivovala Článok 50 Lisabonskej zmluvy, ktorým sa spustil proces odchodu Veľkej Británie z eurobloku.

Zdroj: telegraph.co.uk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti