Šokujúca štúdia: Spike proteín preniká do bunkového jadra prostredníctvom nákazy vírusom SARS-CoV-2 aj očkovaním a zablokuje imunitný systém

22.11.2021 | 08:35
  11
Švédska štúdia zo Štokholmskej univerzity a Univerzity v Umeå priniesla šokujúce výsledky. Podarilo sa preukázať, že proteín Spike môže preniknúť do bunkového jadra tak prostredníctvom nákazy vírusom SARS-CoV-2, ako aj očkovaním.

 

Švédska štúdia dospela k šokujúcemu záveru: Spike proteín vírusu SARS-CoV-2 môže preniknúť do bunkového jadra. Tam zbrzdí imunitný systém a opravu DNA. To vedie k závažnému priebehu ochorenia, môže viesť k úhynu buniek, nebezpečným mutáciám či dokonca k rakovine, píše rakúsky Wochenblick.

• Proteín Spike môže preniknúť do bunkového jadra
• Tam bráni imunitnej odpovedi
• Zvýšené riziko rakoviny v dôsledku zablokovania „opravy“ DNA
• Autori štúdie odporúčajú v budúcnosti používať na výrobu vakcín len časti proteínu Spike
• Americký patológ zistil 20-násobný nárast výskytu rakoviny krčka maternice

Poškodenie genetického materiálu, t. j. DNA, zvyčajne vedie k aktivácii opravných mechanizmov v tele. Dôsledkom neopraveného poškodenia DNA môže byť uhynutie bunky, mutácie alebo vznik rakoviny.  Švédska štúdia zo Štokholmskej univerzity a Univerzity v Umeå priniesla šokujúce výsledky.

Proteín Spike preniká do bunkového jadra

Podarilo sa preukázať, že proteín Spike môže preniknúť do bunkového jadra tak prostredníctvom nákazy vírusom SARS-CoV-2, ako aj očkovaním. Tam tlmí adaptívnu imunitu, t. j. tú časť imunity, ktorá nie je vrodená. Na rozdiel od vrodenej imunity sa adaptívna imunita dokáže prispôsobiť a je do veľkej miery zodpovedná za závažnosť ochorenia.

Podľa štúdie adaptívna imunita zohráva rozhodujúcu úlohu v boji proti infekcii SARS-CoV-2 a priamo ovplyvňuje klinické výsledky pacientov. Klinické štúdie ukázali, že pacienti so závažnými infekciami COVID-19 majú oneskorenú či slabú adaptívnu imunitnú odpoveď.

Zvýšené riziko rakoviny v dôsledku pribrzdenia „opravy“ DNA

Autori štúdie odporúčajú, aby sa v budúcnosti vakcíny proti koronavírusu vyvíjali len s časťou proteínu Spike, aby boli bezpečnejšie a účinnejšie. Ako uvádza Wochenblick, americký patológ Dr. Ryan Cole zaznamenal nárast prípadov rakoviny. Podľa jeho slov sa 20-násobne zvýšil najmä výskyt rakoviny krčka maternice.

Už aj tak dosť dlhý zoznam život ohrozujúcich vedľajších účinkov vakcín proti koronavírusu sa tak rozrastá o možné ďalšie neskoršie účinky, dodáva rakúsky Wochenblick.

Zdroj: wochenblick.at
Preklad: hlavnydennik.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti