Šojgu nariadil ruským vojenským veliteľom, aby sa k ukrajinskej armáde správali s rešpektom

25.02.2022 | 11:35
  4
Ruský prezident Vladimir Putin vo svojom príhovore k ľudu ubezpečil, že plány Moskvy nezahŕňajú okupáciu Ukrajiny , iba jej demilitarizáciu a denacifikáciu.

Minister obrany RF Šojgu nariadil zaobchádzať s ukrajinskou armádou s rešpektom. Minister obrany Sergej Šojgu nariadil všetkým veliteľom ruských jednotiek, aby sa k ukrajinským vojakom a dôstojníkom správali s rešpektom, uviedol oficiálny predstaviteľ rezortu Igor Konašenkov.

„Príslušníci ozbrojených síl Ukrajiny na rozdiel od nacionalistov zložili prísahu ukrajinskému ľudu a poslúchli rozkazy,“ uviedol minister.

„Najmä pre všetkých bojovníkov Ozbrojených síl Ukrajiny, ktorí zložia zbrane, je potrebné zabezpečiť bezpečné koridory na opustenie priestorov operácie, aby sa mohli stretnúť so svojimi rodinami.“

Ruský prezident Vladimir Putin ráno vo svojom príhovore k ľudu oznámil špeciálnu vojenskú operáciu na Donbase. Ubezpečil, že plány Moskvy nezahŕňajú okupáciu Ukrajiny , iba jej demilitarizáciu a denacifikáciu, a dodal, že celú zodpovednosť za krviprelievanie bude mať na svedomí kyjevský režim. Hlava štátu označila za cieľ operácie ochranu obyvateľov DĽR a LĽR , ktorí sú už osem rokov vystavení genocíde.

Ruské ministerstvo obrany zdôraznilo, že neútočia na civilné ciele na území Ukrajiny, iba na vojenskú infraštruktúru. Ministerstvo poznamenalo, že nič neohrozuje civilné obyvateľstvo.

Zdroj: skspravy.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti