Smer-SD si toľko naháňal vlastný chvost, až sa mu ho chytiť podarilo

05.12.2019 | 18:18
  33
... alebo by sa chystalo veľké prekvapenie pre tzv. demokratickú opozíciu?


Národná kriminálna agentúra obvinila predsedu strany Smer-SD a expremiéra Róberta Fica z extrémizmu.

Je to len logický dôsledok jeho dvojtvárnej či trojtvárnej politiky. Zamotal sa. Neskutočne. Je to škoda, lebo Robert Fico charizmu mal a bol aj neskutočne pracovitý. Vsadil však na hlupákov a zlodejov okolo seba. To sa muselo raz vypomstiť. Aj keď v niektorých prípadoch to bolo vraj nevyhnutné, vzhľadom na potrebné kontakty a vplyvy. Bez nich ste ale v tzv. kapitalizme doslova stratený.

Mohlo by sa zdať, že policajný prezident Milan Lučanský a šéf NAKA Branislav Zurian začali hru vabank a prehodili výhybku na opozičnú koľaj. Aj keď mnohé nasvedčuje tomu, že to tak je, v tomto prípade ide len o divadlo. Fico má nepochybne viac problémov, ako ten s Mazurekom. Z tohto mraku preto celkom iste nezaprší.

O čo tu teda ide? Chystá sa konečne obvinenie Kisku? Po obvinení Fica by už obvinenie Kisku tak politicky nebolelo. Nik by nenamietal politické zneužívanie polície. Uvedená dvojica z čela polície by tak po voľbách, ak by vládu zostavovala dnešná opozícia, mala umyté ruky. Veď konali v duchu „padni komu padni“. Obviňovali predsa tak z jedného tábora, ako aj z druhého. V tomto ponímaní neuvažuje zle ten, kto chce mať vplyv v polícii aj po blížiacich sa voľbách. A ani ten, kto chce vyvolať poriadny predvolebný chaos na strane opozície. Veľkou neznámou zostáva, či aj niekoho iného v tejto hre nedobehne jeho minulosť.

Načasovanie opätovného obvinenia Fica je totiž veľavravné. Zlé jazyky tvrdia, že takto by mohla byť realizovaná Ficova pomsta Kiskovi. Fico stratil Ústavný súd. Doslova. Aj vďaka Kiskovi. Nielenže sa tam nedostal ako sudca, ani ľudia ním nominovaní tam už nemajú prevahu. Významný rozdiel je možné badať v postoji Ústavného súdu voči verdiktu Výboru NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií. Ten svojho času uložil pokutu poslankyni Remišovej a dnes už europoslankyni Nicholsonovej. Ústavný súd potvrdil pokuty už v máji tohto roku. Ten istý výbor však uložil v máji pokutu vo výške troch mesačných platov aj vtedy ešte prezidentovi Andrejovi Kiskovi. Exprezident ju však označil za politické rozhodnutie, obrátil sa na Ústavný súd a ten toto rozhodnutie dnes zrušil

Vzápätí sa objavila správa, že prokurátor dal príkaz vyšetrovateľovi NAKA na opätovné prešetrenie Ficových vyjadrení. Ale možno je to všetko len náhoda.

Rovnakou náhodou sa zdá byť aj obvinenie Martina Daňa zo spáchania trestného činu daňového podvodu. Teraz. O týchto jeho nezrovnalostiach sa vie už roky. Konať sa však začalo až po zverejnení videa, v ktorom upozorňuje na vlastnícke pomery k nehnuteľnosti riaditeľa NAKA Zuriana.

Daňo spôsobom jemu vlastným uvádza informácie dostupné z verejných zdrojov o tom, ako sa riaditeľ NAKA dostal k svojej nehnuteľnosti. Daňo tvrdí aj to, že existuje prepojenie medzi riaditeľom NAKA Zurianom a novinárkou Monikou Tódovou. Mnohí ďalší poukazujú aj na prepojenie Moniky Tódovej a Romana Krpelana, bývalého hovorcu exprezidenta Kisku. Ono na Slovensku sa ale „každý s každým“ pozná, takže toto budú určite len náhody a na záver celého divadla si budeme musieť počkať. 

Čo však náhoda nebude, je čaro nehnuteľností v Poprade. Áno, tam sa nachádza aj nehnuteľnosť-byt riaditeľa NAKA.


Judita L.

Zdroj: InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti