Slovenský unikát - keď novinári fušujú do vyšetrovania ... a to už dlhodobo

16.10.2019 | 13:13
  13
... alebo "lesk a bieda" slovenských médií a ich selektívna skleróza

Televízie v okolitých štátoch, nepochybne aj inde, ponúkajú formáty ako napríklad „Zámena manželiek“. Na Slovensku máme čosi iné - zámenu pracovnej náplne novinárov a policajtov. Ti prví vyšetrujú a ti druhí zverejňujú ... To je však skutočná tragédia. Tragédia, ktorá sa materializovala vo Veľkej Mači v podobe dvojnásobnej vraždy. 

Zavraždený nebol policajt či tajný, ako by sa v boji so zločinom mohlo predpokladať. I keď samozrejme nik si ani takýto scenár nepraje. Zavraždený bol novinár. 

Zavraždený bol preto, že polícia, tajná služba, prokuratúra a ani súdy si nerobili svoju prácu poriadne. Respektíve ju nerobili vôbec. Roky mnohí strkali hlavu do piesku či brali úplatky. Samotní politici sa dostávali k moci nie voľbami, ale podvodmi a korupciou, a korupciou aj spravovali štát.

Bokom nezostávajú ani média hlavného prúdu. Ak máme veriť tomu, čo polícii odovzdal Peter Tóth, tak minimálne jedna z hlavných televízii účelovo manipulovala občanmi v prospech vybraných pravicových politických i nepolitických kruhov. Tých pravicových kruhov, ktoré sú, zdá sa, najviac namočené v kauze Gorila. Ak si pozriete spravodajstvo tejto televízie dnes, tvária sa, ako by si pamätali maximálne týždeň dozadu. Akoby s „údajnou“ mafiou v minulosti nemali nič spoločné.

Je normálne, ak polícia koná proti veľkým rybám až potom, ako to prežujú média, vyjadria sa mimovládky, premiér i prezidentka? A všetci to odobria, schvália a požehnajú? Na koho sa ešte čaká? Na vyjadrenie Vatikánu? Ten má svojich starostí viac než dosť... Alebo na status na twitteri?

Načo sú nám taká polícia i tajná služba? Nám asi na dve veci ...

Judita L.

Zdroj: InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti