Slovenská LGBT a pro-migračná aktivistka Romana Schlesinger sa v Afrike stala obeťou sexuálneho zneužitia

09.10.2019 | 16:04
  11
Zarážajúce je, že tak vážnu a odsúdeniahodnú vec, akou sexuálne a rodové násilie nepochybne je, ľudskoprávna aktivistka pripisuje „inej kultúre“ a „temperamentu“.

Známa slovenská aktivistka za práva lezieb, gayov, bisexuálov a transrodových osôb, výkonná riaditeľka Dúhového PRIDE-u Bratislava – Romana Schlesinger sa v africkom Maroku stala terčom sexuálneho obťažovania. Ako uvádza Schlesinger na sociálnej sieti, incident sa mal odohrať v marakéšskej verejnej doprave.

„Dnes som prvýkrát v živote zažila aké to je, keď sa vám niekto na nohe ukája celú cestu autobusom a vy bezradne držíte, lebo v autobuse ste jediné turistky, z každej strany chlap, ženy v burkách čumia von oknom a vlastne ani neveríte, že sa to deje a ste proste úplne paralyzované.

Snažíte sa otočit na inú stranu, ale jemu je to jedno, obtiera sa o ktorúkoľvek čast tela. Akože marrakéšska MHD never again. Ale zážitok mám a môžem rozmýšľať, čo urobím nabudúce. Ono človek proste vie, že keby pritankuje típkovi doma, tak na 99% z toho nebude žiadna krvavá epopeja, Len je ťažké sa rozhodnúť či pritankovať v autobuse plnom chlapov inej kultúry a temperamentu. Ale som ok, to on je chudák.„

Zarážajúce je, že tak vážnu a odsúdeniahodnú vec, akou sexuálne a rodové násilie nepochybne je, ľudskoprávna aktivistka pripisuje „inej kultúre“ a „temperamentu“. Rovnako zľachčovanie úlohy sexuálneho útočníka sa dá len ťažko pochopiť.

Pripomíname, že Schlesinger v septembri 2014 oznámila, že vstupuje do strany Sloboda a Solidarita. S ponukou spolupráce ju už rok predtým mal osloviť liberálny poslanec Martin Poliačik. Iróniou osudu je, že Schlesinger napokon do strany nevstúpila, podľa jej slov ju hneval postoj strany k utečencom.

„Dôvodom rozchodu boli aj nezhody pri téme utečencov, keď SaS tvrdí, že prijímanie utečencov nie je funkčným riešením.“ Vyhlásila vtedy Schlesinger. Zdá sa, že na reálnu skúsenosť s takpovediac „kultúrnymi rozdielmi“ v jednej z tých tolerantnejších islamských krajín pro-migračná aktivistka tak skoro nezabudne.

Zdroj: hlavnydennik.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti