Skupina austrálskych policajtov vyzbierala tisícky dolárov, aby právne napadli povinné očkovanie proti Covid-19

14.09.2021 | 10:45
  10
Iniciatíva  pochádzajúca od  „skupiny zainteresovaných policajtov z Queenslandu a ich rodín“ do soboty vyzbierala viac ako 45 000 dolárov. Je to dvojnásobok ich pôvodného cieľa.

Policajti z Queenslandu založili stránku zameranú na finančné zbierky. Zhromažďuje peniaze na  právnikov a spochybňuje povinné očkovanie zamestnancov orgánov činných v trestnom konaní. Hovorí sa, že nová smernica „porušuje právo na slobodu“, píše portál RT.

Iniciatíva  pochádzajúca od  „skupiny zainteresovaných policajtov z Queenslandu a ich rodín“ do soboty vyzbierala viac ako 45 000 dolárov. Je to dvojnásobok ich pôvodného cieľa.

Chcú spochybniť nariadenie

Policajní dôstojníci, ktorí tvrdia, že táto záležitosť „nie je proti očkovaniu“. Uvádzajú, že potrebujú peniaze na získanie právnej pomoci a na to, aby spolupracovali s právnikmi a spochybnili nedávno zavedené opatrenie na boj proti šíreniu koronavírusu.

Podľa novo implementovanej smernice komisárky Queenslandskej policajnej služby (QPS) Katariny Carrollovej „celá pracovná sila na všetkých pracoviskách QPS v priebehu nasledujúcich piatich mesiacov“ musí byť podrobená očkovaniu a musí byť kompletne naočkovaná do januára budúceho roku.

Nikoho nemožno nútiť k lekárskemu zásahu

Policajti, ktorí s Carollovou nesúhlasia, uviedli, že žiadnych zamestnancov v žiadnom súkromnom alebo verejnom sektore, nielen v rámci orgánov činných v trestnom konaní, nemožno nútiť k lekárskemu zásahu.

„Ide o to, či naši zamestnávatelia v mene vlády môžu povoliť civilnú povinnosť a zasahovať do vzťahu medzi pacientom a jeho lekárom nariadením očkovania,“ uvádza sa v ich vyhlásení.

„Zásady povinného očkovania … porušujú naše práva na slobodu a informovaný súhlas s lekárskymi zákrokmi,“ dodáva sa s tým, že austrálske úrady porušujú zákon keď vytvárajú situáciu „v ktorej jednotlivcovi neostáva žiadna skutočná voľba, iba dodržiavanie nariadení v súlade s predpismi”.

Drakonický a totalitný mandát

Iniciatívu na boj proti tomu, čo niektorí z nich nazývali „drakonický a totalitný mandát“, podporilo približne 700 darcov. Iní však vyzvali políciu, aby sa dala zaočkovať: „Môžete byť infekční, neuvedomovať si to, odovzdať to a niekoho pri tom zabiť … Je to neprijateľné pre lekárov, sestry a ďalších v prvej línii,“ napísal čitateľ policajnej webovej stránky.

Predstaviteľka kontroverzného nariadenia, komisárka Carrollová, si bola vedomá protestných snáh svojich zamestnancov. V médiách sa uvádza, že vyšetruje organizátorov aj prispievateľov kampane. Zdroje naznačujú, že by mohli byť obvinení z možného zneužitia právomoci sprenevery policajných snímok a verejného spochybnenia smerovania komisára.

Zdroj: rt.com
Preklad: hlavnydennik.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti