Šeliga a váha jeho ospravedlnenia

07.05.2021 | 20:45
  12
Pán výnimočne apolitický politik Juraj Šeliga sa národu ospravedlnil. Vraj pochybil a pracoval. (Či pracoval a pochybil. V jeho prípade to vyjde na rovnako.) Niet dôvodu mu neveriť! Veď doteraz vždy platilo, čo povedal. Iba žeby nie, všakáno?

Aroganciu má zrejme v DNA. No priamo úmerne rastie s benevolentným, priam hýčkajúcim prístupom spriaznených médií a novinárov. To, že si vôbec dovolil spýtať sa, či sa so spoločnosťou môžu presunúť do vnútornej časti prevádzky po zákaze vychádzania, je iba vrcholom ľadovca. 

 

Možno by sa mohol pán apolitik ospravedlniť aj policajtom a príslušníkom Ozbrojených síl SR, ktorí v daždi, vetre, zlom počasí, konfrontovaní s celou paletou nálad obyvateľstva sú nútení nezmyselne šikanovať všetkých kvôli vládnym opatreniam. Ich „vážnosť“ a „opodstatnenie“ sa rovnajú rozšafnému skutku pána poslanca Šeligu. Skrátka vytrel si zadok opatreniami hlavného hygienika a celým núdzovým stavom.

 

Po prevalení sa tejto jeho avantúrky v bare mal jedinečnú možnosť otočiť celú neústavnú maškarádu a postaviť sa na stranu Ústavy SR, na ktorú ako poslanec prisahal. Alebo je ťažké mať vlastný názor, ak niekto stojí pred obhajobou svojej dizertačnej práce?

 

Sám hlasoval za odobrenie núdzového stavu a nedodržiava ho? O čom to svedčí? O dôvodnosti núdzového stavu?! Alebo o charaktere pána poslanca Šeligu, pani Jany Žitňanskej, predsedu samosprávneho kraja Drobu? Šeliga dokonca spomínal, že tam s nimi bol aj nejaký novinár. Hm, akým prínosom mohol byť pán novinár pre prácu týchto ústavných činiteľov, pán poslanec nerozviedol. My si môžeme iba domyslieť, či išlo opäť o nejaký „prevratný“ nápad alebo pán poslanec hľadal u novinárov zľutovanie.

 

Takže, ak sa pozrieme na hlasovanie pána poslanca z 31. marca 2021 a jeho protirečivé konanie, o čom to svedčí? My musíme dodržiavať nezmyselné opatrenia, inak nám hrozia pokutou a on si môže robiť čo len chce?! Ako presne sa takéto správanie označuje? Jaj, už to mám! Chrapúň!

 

Autor: Mgr. Judita Laššáková


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti