Sekretár Konferencie biskupov Slovenska ocenil postoj Fica, Danka a Kotlebu k návrhu o potratoch

09.02.2019 | 16:22
  0
Anton Ziolkovský svoj komentár z facebooku v sobotu ráno odstránil.

Kotleba podľa Ziolkovského ukázal, že mu nejde iba o politický kapitál. Svoj status zo sociálnej siete neskôr stiahol.

Požiadali sme o stanovisko sekretára KBS Antona Ziolkovského a hovorcu KBS Martina Kramaru. Zatiaľ na naše otázky neodpovedali.

Sekretár Konferencie biskupov Slovenska Anton Ziolkovský sa na sociálnej sieti poďakoval 46 poslancom, ktorí v piatok podporili návrh Richarda Vašečku na obmedzenie potratov. Status neskôr zmazal.

"Chcem sa poďakovať 46 odvážnym a statočným poslancom a poslankyniam naprieš politickým spektrom, ktorí sa verejne prihlásili ku ochrane života a boli ochotní hlasovať za zákon, ktorý by situáciu zlepšil," napísal v piatok na facebooku Ziolkovský s tým, že vyzdvihol aj dlhoročnú prácu aktivistov v pomoci matkám a šíreniu úcty k nenarodeným deťom.

Vo svojom statuse sa osobitne poďakoval predkladateľovi návrhu Richardovi Vašečkovi, ale aj predsedom strán Robertovi Ficovi (Smer), Andrejovi Dankovi (SNS) a Marianovi Kotlebovi (ĽSNS).

"Treba sa poďakovať R. Ficovi a A. Dankovi za ich veľkodušnosť a dôveru dať poslancom svojich strán pri hlasovaní voľnú ruku. V tomto rozhádanom parlamente, kde koalícia a opozícia idú zvyčajne po sebe veľmi tvrdo, to nie je bežné," tvrdí sekretár biskupskej konferencie.

"A treba vysloviť vďaku aj M. Kotlebovi a jeho strane za to, že pred časom v parlamente túto tému nanovo otvoril a dnes neočakávane stiahol svoj návrh, aby čím viacerým umožnil hlasovať za ten Vašečkov. Takto vlastne ukázal, že mu ide o vec a nielen o politický kapitál," dodal..

Ziolkovský svoj komentár z facebooku v sobotu ráno odstránil. Požiadali sme ho reakciu.

Parlament v piatok neprijal návrh zákona Richarda Vašečku na obmedzenie potratov. Hoci išlo o opozičný návrh, novela získala podporu viacerých poslancov vládnej koalície, čo potvrdzuje, že poslanci dostali voľnú ruku pri hlasovaní. Návrh zákona neprešiel, získal podporu 46 poslancov zo 122 prítomných, proti hlasovalo 31 poslancov, zdržalo sa 40.

Zdroj: postoj.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti