Šéf zdravotníckych odborov nazval Matoviča rozcítenou sľubotechnou

01.02.2021 | 15:29
  17
Anton Szalay sa premiéra opýtal, ako je to s jeho sľubovaným príplatkom zdravotníkom v sume 7 € za hodinu práce na covid pracoviskách.

Príplatky za služby na covid oddeleniach mali podľa premiéra Igora Matoviča stúpnuť od prvého dňa tohto roku z 0,7 na 7 eur za hodinu. Pekné, konečne dostanú, čo si zaslúžia, poviete si. Ako sme však už písali, nie je to také jednoduché. Ozývajú sa už aj nespokojní zdravotníci.

„Vážení a ťažko skúšaní zamestnanci nemocníc bez ohľadu na profesie, ale pracujúci na vyššie uvedených pracoviskách, ak ste sa potešili tejto správe na začiatku roka 2021, vedzte, že nikto vám nedá to, čo politici sľubujú,“ píše kolegom šéf Slovenského odborového zväzu zdravotníctva a sociálnych služieb Anton Szalay.

Hovorí o tom, že sa v uplynulých týždňoch opakovane obrátil na Ministerstvo zdravotníctva SR s dopytom, podľa čoho, komu a na základe čoho sa budú sľubované príplatky vyplácať?

„Dodnes neexistuje žiadny právny predpis, ani informácie ako majú zamestnávatelia postupovať. Samotní zamestnávatelia by určite veľmi radi finančne ohodnotili svojich zamestnancov, ale z čoho,“ pýta sa Szalay.  

Podľa Szalaya zatiaľ neexistuje ani krytie eventuálnych. „Pán premiér, tak aká je pravda s vašim sľubovaným príplatkom v sume 7 € za hodinu práce na covid pracoviskách,“ pýta sa preto Szalay a nazýva Matoviča rozcítenou sľubotechnou.

„Občania, zdravotníci si určite zaslúžia korektné jednanie aj činy, nie zavádzanie v duchu, keď vtáčka lapajú, pekne mu spievajú, alebo žeby, sľuby sa sľubujú a blázni sa radujú,“ dodáva tvrdo Szalay.

Zdroj: pluska.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti