Šéf Penty Haščák: Vulgárna správa od Kočnera o odje*aní ču*áka sa netýkala Kuciaka, ale vyšetrovateľa Gorily

20.01.2020 | 18:38
  0
Týždeň po smske mal Kočner na osobnom stretnutí Haščákovi vysvetľovať, že exvyšetrovateľ Gorily Kyselica komunikuje s exsiskármi Forischom, Žiaranom a Ferancom.

Vulgárna sms správa, ktorú mesiac pred vraždou novinára Jána Kuciaka poslal obžalovaný Marian K. spolumajiteľovi Penty Jaroslavovi Haščákovi, bola o odstavení vyšetrovateľa kauzy Gorila Lukáša Kyselicu. Ozrejmil to vo výpovedi pred senátom Špecializovaného trestného súdu v kauze Kuciakovej vraždy. Kyselica vyšetroval aj prípravu vraždy Sylvie Volzovej, z ktorej je obžalovaný Pavol R. Spolu s Marianom K. čelia obžalobe aj v kauze falšovania zmeniek TV Markíza.

Týždeň po smske mal Marian K. na osobnom stretnutí Haščákovi vysvetľovať, že Kyselica komunikuje s exsiskármi Pavlom Forischom, Stanislavom Žiaranom a Jánom Ferancom. Podľa Haščáka vydierali firmu Mecom z portfólia Penty na základe fiktívnej pohľadávky. „Bolo mi povedané, že s nimi intenzívne komunikuje Kyselica a že komunikuje aj s advokátom Polákom,“ uviedol Haščák. Ten vtedy zastupoval bývalého mafiánskeho bosa Mikuláša Černáka, ktorý bol jeden z kľúčových svedkov v kauze prípravy vraždy Volzovej.

Haščák mal preto vyzvať Mariana K., aby sa obrátil na Inšpekčnú službu Ministerstva vnútra SR. To, že bolo spomínané stretnutie aj o Forischovi, korešponduje aj s obsahom ich komunikácie v šifrovanej aplikácii Threema. Autenticitu svojimi slovami potvrdil aj Haščák, ktorý priznal, že s Marianom K. komunikoval aj cez Threemu.

S vysvetlením vulgárnej správy sa do veľkej miery stotožnili aj splnomocnenci poškodených Daniel Lipšic a Roman Kvasnica. Lipšic zároveň dodal, že považuje za dôležitý motív Mariana K. odstaviť Kyselicu z vyšetrovania vraždy Volzovej. Mal tým sledovať ochranu spoluobžalovaného Pavla R. v kauze falšovania zmeniek TV Markíza.

Po obedovej prestávke by mali pred súdom vypovedať svedkovia, ktorí pracovali v golfovom rezorte v Báči. Marian K. je jeho spolumajiteľom a mali ho tam vidieť s obžalovanou Alenou Zs. Pred senát by sa mal postaviť i muž, ktorý upravoval hlaveň zbrane použitej pri vražde Kuciaka. Rovnako svedok, ktorý spozoroval auto použité pri vražde novinára.

Z vraždy novinára a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní Marian K., Alena Zs., Tomáš Sz. a Miroslav M. Marian K. si mal podľa prokuratúry objednať Kuciakovu vraždu z pomsty za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

Ku vražde novinára sa priznal Zoltán Andruskó, ktorý je za vraždu už právoplatne odsúdený po schválení dohody o vine a treste. Ku samotnej streľbe sa priznal Miroslav M., v prípade je naďalej obžalovaný. Údajný objednávateľ Marian K., sprostredkovateľka Alena Zs. a jeden z vykonávateľov Tomáš Sz. naďalej trvajú na svojej nevine.

Celá výpoveď Jaroslava Haščáka v prípade vraždy Jána Kuciaka:

VIDEO: Šéf Penty Haščák pri odchode zo súdu odpovedal na novinárske otázky

Jaroslava Haščáka si novinári odchytili pri odchode zo súdu. Na otázky odpovedal asi pol hodinu. Marián Kočner si podľa neho zaslúži spravodlivý proces, no množstvo informácií, ktoré každý deň o prípade vyplávajú na povrch, v ňom vyvoláva vážne pochybnosti.

Zdroj: infospravy.sk / aktuality.sk / YouTube

Články súvisiace s tematikou:


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti