Šéf NAKA, ktorá obvinila Lučanského, vzdal hold policajnému exprezidentovi. Zurian ho nazval bratom

04.01.2021 | 10:27
  9
Riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry nás vedie do ešte  hlbších absurdností.

Na múr pri vchode do  budovy Prezídia Policajného zboru SR  ktosi  vylepil fotku Milana Lučanského (†51) a  pod ňou horí množstvo sviečok. Na internete koluje fotografia, ako pri nej salutuje deväť policajtov v uniformách. Trochu bizarný obrázok, ak si uvedomíme, že Lučanský má byť podozrivý z korupcie. Úplatky mal brať ako vysoký policajný funkcionár, dokonca ešte aj ako policajný prezident.

Riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry nás vedie do ešte  hlbších absurdností. Hoci Lučanského obvinila práve NAKA v rámci akcie Judáš, Branislav Zurian po Lučanského samovražde  na svojom súkromnom účte na sociálnej sieti zmenil profilovú fotografiu. Zverejnil záber, na ktorom pózoval spolu s Lučanským. 

Lučanského smrť  Zuriana ostro zasiahla,  Lučanského nazval bratom. 

Obvinenia z úst kajúcnikov

Lučanský bol obvinený na základe výpovedí kajúcnikov. Na polícii sa prihlásil 3. decembra dobrovoľne, po výzve vyšetrovateľa dokonca  okamžite pricestoval z Chorvátska. Vo svojej výpovedi uviedol: "Môžem s určitosťou povedať, že som od Františka Bohma  a Norberta Paksiho nezobral žiadny úplatok."

Nie je známe, že by polícia mala proti Lučanskému aj iné dôkazy ako spomínané výpovede, ale súd  rozhodol, že počas vyšetrovania bude Lučanský zavretý vo väzbe. Zaviezli ho do Ústavu na výkon väzby v Prešove.

Na samotke

Po celý čas bol na cele sám a podľa vyjadrení rodiny mu boli odpreté jeho práva, napríklad na kontakt s blízkymi.  Už po troch dňoch museli Lučanského operovať kvôli vážnemu zraneniu tváre. Hovorilo sa, že ho ktosi zbil.  Podľa oficiálnej verzie povrdenej aj Lučanského obhajcom len nešťastne spadol na postel.

Po tomto zranení vraj ešte spadol pri nešťastnom nasadaní na nemocničný vozík pri prevoze na vyšetrenie a udrel si hlavu. Zdravotnú dokumentáciu z tejto udalosti odmietli rodine vydať.  Samovraždné sklony psychiatri vylúčili a obvineného poslali späť do cely. Lučanský sa obesil na posteli len pár hodín po rozhovore so psychológom, ktorý sa u neho nič mimoriadne nevšimol. 

Zdroj: pluska.sk

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti