Šéf Banky Intesa: „Európa stráca na sankciách trikrát viac ako Rusko!“

07.06.2021 | 10:19
  1
Podľa talianskeho bankára má každá veľká spoločnosť jasno v neprístojnosti protiruských sankcií, ale „bohužiaľ nemá šancu to zmeniť“.

Antonio Fallico, predseda predstavenstva Banky Intesa a prezident združenia Conoscere Eurasia, tvrdí, že národy Európskej únie trpia ekonomickými sankciami uvalenými na Rusko oveľa viac ako Rusko samotné.

Bankár vyčíslil škody

„Európske národy stratili v dôsledku sankcií trikrát viac ako Rusko,“ uviedol taliansky bankár pre portál RT počas Petrohradského medzinárodného ekonomického fóra (SPIEF).

Fallico uviedol, že delegáciu z Talianska tvoria veľké spoločnosti, ktoré zastupujú v krajine odvetvia ako výroba automobilov, infraštruktúra, energetika a strojárstvo. Spoločnosti údajne tvoria 90% vzájomného obchodu medzi Ruskom a Talianskom.

SPIEF 2021 sa zúčastňuje aj veľká skupina malých a stredných podnikov zastupujúcich sféru inovatívnych technológií, ako je lekársky priemysel, IT, internet a umelá inteligencia.

Diskutuje sa o sankciách

Podľa bankára má každá veľká spoločnosť jasno v neprístojnosti protiruských sankcií, ale „bohužiaľ nemá šancu to zmeniť“. Dodal, že sankcie boli kľúčovým bodom diskusie medzi Ruskom a Talianskom na fóre.

„Spoločnosti musia uplatňovať politický vplyv, pretože spoločnosti tohto kalibru sú schopné to ovplyvniť,“ uviedol Fallico a dodal, že podniky budujú ekonomiku, takže „musia byť odvážnejšie.“

Dodal, že budúcnosť sankcií je v krátkodobom horizonte neurčitá, pretože prvý kontakt Ruska s americkým prezidentom Joe Bidenom uviedol Európanov do úzkych. „Bojovali o ďalšie sankcie, ale dostali morálnu facku od Bidena,“ povedal Fallico.

Zdroj: rt.com
Preklad: hlavnydennik.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti