Sedem migrantov zatkla nemecká polícia pre podozrenie zo znásilnenia tínedžerky

26.10.2018 | 20:53
  0
Vyšetrovanie mimoriadne závažného zločinu pokračuje, pretože nemožno vylúčiť účasť ďalších páchateľov na ňom.

Sedem Sýrčanov vo veku 19-29 rokov, ako aj 25-ročného Nemca zadržala nemecká polícia pre dôvodné podozrenie zo znásilnenia 18-ročnej tínedžerky, ku ktorému malo dôjsť po technoparty vo Freiburgu v neďalekej priemyselnej zóne v noci na 14. októbra. Informovali o tom v piatok internetové vydanie denníka Bild i tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na freiburskú políciu a prokuratúru.

Na všetkých zadržaných uvalili vyšetrovaciu väzbu. Vyšetrovanie mimoriadne závažného zločinu pokračuje, pretože nemožno vylúčiť účasť ďalších páchateľov na ňom.

Na tele poškodenej sa našli stopy po 19-ročnom Sýrčanovi, ktoré viedli k pokroku vo vyšetrovaní kauzy, pretože mladíkovo DNA figurovalo v súvislosti s jeho inou trestnou činnosťou v policajnej databáze.

Kriminalisti teraz však vyhodnocujú aj stopy z miesta činu.

Zatiaľ nie je jasné, čo mohol obsahovať nápoj, ktorý neskoršia obeť vypila pred opustením diskotéky, v jej krvi sa už nič nenašlo. Je však isté, že bola úplne bezbranná a nemohla znásilneniam zo strany viacerých mužov nijako zabrániť.

Všetci zadržaní a medzičasom uväznení sú polícii známi už z minulosti pre inú trestnú činnosť. Väčšina z nich pochádza z radov utečencov obývajúcich ubytovne vo Freiburgu a jeho okolí.

Zatiaľ nevedno, či sa už vyjadrili k obvineniam.

Primátor Freiburgu Martin Horn zločin odsúdil a zdôraznil, že podobných kriminálnikov nemožno tolerovať. Súčasne však varoval pred predčasnými závermi a pred paušálnym odsúdením utečencov na základe takýchto trestných činov. Väčšina v Nemecku žijúcich migrantov sa podľa jeho názoru správa v súlade s platnými zákonmi.

Zdroj: aktuality.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti