Scientológóvovia Slovenska vedú vlastnú zahraničnú politiku

17.02.2017 | 10:40
  0
Článok je možno iný, odlišný od tých, na aké ste z mainstreamu zvyknutí. Stále však máte možnosť ďalej nečítať.

Prejav prezidenta SR Andreja Kisku po oficiálnom prijatí Keňským prezidentom Uhuru Kenyattuom bol zdvorilý, pričom si Kiska neodpustil klamstvo, ktoré je do neba volajúce, citujem:

"Keňa je garantom mieru, veľa dáva do obrany!"

Ak by sme mali tri kopy klamstiev, pričom  by boli rozdelené na kopu s malými, strednými a veľkými klamstvami, museli by sme týmto Kiskovým klamstvom založiť novú kopu a dať jej osobitný názov: "Kiskove najväčšie klamstvá," pretože to, čo povedal náš najznámejší zbrojársky lobista Kiska počas svojej oficiálnej návštevy Kene, sa nehodí ani na jednu. Keď som to počula, na čelo mi vystúpil pot. Nielen z tohoto klamného spojenia mieru a rinčania zbraní zároveň, ale prvorado z toho, že po tureckom „ostrove stability“, je africká Keňa ako „garant mieru“ ďaľším, prezidentovým bullshitom a obrovským prešľapom v zahraničnej politike.

Je až neuveriteľné, že sa toho nechytilo žiadne médium, pretože keby takýto nehorázny nezmysel na Slovensku povedal napr. Kotleba, alebo Fico, boli by toho plné noviny!

rightAndrej Kiska predniesol tieto slová v prítomnosti Keňského prezidenta , ktorého všetky renomované medzinárodné hodnotiteľské organizácie považujú za najskorumpovanejšieho prezidenta v novodobej histórii Kene. Agentúry ako Reuters, či Global Economic Crime Survey Report tvrdia, že  v Keni každoročne "zmizne" v priemere 33% z finančného rozpočtu krajiny na financovanie korupcie. Tiež, že Keňa má najväčšiu úroveň ekonomickej kriminality spomedzi všetkých krajín sveta (korupcia, sprenevera, účtovné podvody, pranie špinavých peňazí, práve zásluhou ľudí ako je Uhuru Kenyattua, ktorý bol hostileľom Kisku!

Auditorské nadnárodné organizácie kontrolujúce účelovosť príspevkov štátov zistili, že stovky miliónov dolárov určených na rozvojovú pomoc, miznú v sporných prevodoch a podozrivých platbách, ktorých stopy vedú ku generalite keňskej armády. Napriek tomu, že vojenské výdavky Kene vzrástli za posledný čas o sto percent, medzinárodná organizácia Transparency International (Kiskova politická Alma mater) pochybuje o tom, že tieto výdavky sú vo verejnom záujme, lebo neboli založené na žiadnych analýzach bezpečnostných požiadaviek. Keňa dokonca nemá žiadne právne predpisy upravujúce obchod so zbraňami, ktorých nákupy sú vedené len osobnými, alebo politickými motiváciami a najdôležitejšie je, že správa konštatuje, že zvýšenie armádneho rozpočtu viedlo k oslabeniu bezpečnosti štátu.

Náš - vládou platený herec v úlohe zbrojárskeho lobistu a zároveň prezidenta, takmer majstrovsky zahral pri svojom prejave krásne divadlo, keď pochválil obrovské vojenské výdavky Kene vo výške 6 percent z HDP. Tu sa chcem nachvíľu pristaviť, pretože neskôr prezident Kiska pri návšteve chudobných častí Kene, pozerajúc na zúbožené deti, vyhlásil, citujem: 

"Nie každé dieťa má to šťastie, že mohlo vyrastať v krajine ako je Slovensko!"

Dosť ma toto vyjadrenie prekvapilo, keďže len pred pár hodinami vyhlásil, že keňské výdavky na zbrojenie sú 'cool'! Prezident by sa mal vedieť rozhodnúť čo je správne, pretože tvrdiť, že zbrojenie na úkor obrovskej chudoby v Keni je správne a potom vysloviť názor, že deti v Keni trpia a Slovensko im musí pomáhať, minimálne popierajú zdravý rozum. Tiež je na mieste otázka: "Prečo Slovensko posiela milióny na pomoc krajine ako je Keňa, (desať miliónov eur za posledných dvanásť rokov), pričom krajina sama, dáva miliardy na zbrojenie?"

leftTiež mimoriadne chválil vládnu administratívu Kenyattuaho, ako príkladne bojuje proti terorizmu - hlavne v Somálsku! Zjavne si pri tom však neuvedomil, o čom hovorí - presne ako hollywoodsky herec v stvárňovaní filmovej role! Táto záležitosť je totiž medzinárodnými organizáciami vrátane OSN najviac kritizovaná! 

Je teda Kiska reálny politik, alebo to na nás len hrá?

Je už verejným tajomstvom, že keňskí armádni generáli veliaci armáde v Somálsku, sú zapojení do nelegálneho obchodu s najproduktovanejšími komoditami regiónu - cukrom a dreveným uhlím. Tovar pašujú cez somálsky prístav Ismayo a peniaze z pašovania – takmer 400 miliónov dolárov ročne – končí na účtoch jednej z najnebezpečnejších afrických teroristických organizácií Aš-Šabáb. OSN opakovane viackrát vyzvala keňskú vládu, aby tieto zločiny vyšetrila a práve ľudia z prostredia Uhuru Kenyattua, existenciu zločinov odmietajú, napriek varovaniam OSN, že za nárastom teroristických útokov v oblasti sú financie získané z korupcie pri vojenských výdavkoch. OSN tiež tvrdí, že korupcia oslabuje účinnosť bezpečnostného aparátu Kene a ohrozuje národnú bezpečnosť, o čom svedčia opakované útoky zo strany Aš-Šabáb. Z tohto dôvodu je Keňa zaradená do kategórie vysoko rizikových krajín v oblasti obchodu so zbraňami. Prezident Andrej Kiska, to však akosi odmieta vidieť, nazval Keňu „veľmi stabilným pilierom v boji proti terorizmu“ a chválil Kenyattua za jeho bezpečnostnú politiku.

Môj názor je, že na mieste by bola skôr otázka, či aj slovenské peniaze, skryté za humanitárnu pomoc, neslúžia na financovanie keňskej armády, keďže žiadny audit výdavkov Slovensko za dvanásť rokov  v Keni nevykonalo! Je to minimálne zaujímavé zistenie, keď si uvedomíte fakt, že slovenské subjekty kontroluje daňový úrad každý mesiac, keď si pýtajú napr. vratky DPH. Samozrejme účelovo, pretože ak by to tak nebolo, kauzy ako Bašternák, by nikdy nevznikli.

Diskutoval vraj s prezidentom o tom, „čo môže Slovensko Keni ponúknuť“, pričom spomenul „špeciálnu techniku“. Môžeme si len domyslieť, čo to bude, ale CT-čka do poľných nemocníc to asi nebudú, keďže na Slovensku v tendroch stoja obvykle trojnásobok bežnej ceny!

Prezident Kene ,Uhuru Kenyatta, s ktorým sa slovenský prezident Andrej Kiska zvítal počas oficiálnej návštevy v tejto krajine mimoriadne srdečne, bol vyšetrovaný Medzinárodným trestným súdom pre zločiny proti ľudskosti, ktorých sa mal dopustiť pri násilnostiach, ktoré vypukli v roku 2007. Prokurátori obvinili keňského prezidenta z podplácania a zastrašovania svedkov a z marenia vyšetrovania. Ako je možné, že mimovládne organizácie, ktoré inak slovenských politikov - odporcov Kisku vládu pravidelne atakujú, pri návštevách problematických krajín neotvára problematiku ľudských práv? 

Prečo teraz mlčia? 

Či stačilo ich pozvať na palubu lietadla a ponúknuť zadarmo výlet do Kene? To tak málo stačí na skorumpovanie novinárov a ovplyvnenie ich úsudku? 

rightNovinári evidentne vytvárajú kult Kiskovej osobnosti, namiesto toho, aby robili, v jeho prípade svoju prácu a pokúsili sa nahliadnuť trochu hlbšie za jeho herecké gestá s prianím zacielením na ovplyvňovanie mienky a zahmlievanie skutočností.

Je zvláštne, že keď prezidenti Schuster, Gašparovič, ale napríklad aj premiér Fico, zaleteli trochu ďalej ako do Bruselu, alebo Washingtonu dojednávať pomerne významné obchody, médiá hystericky jačali, prečo toľko míňajú na zbytočné cesty. No keď letí Andrej Kiska do Kene v podstate s veľmi prázdnym, formálnym programom podporiť naše projekty rozvojovej pomoci v krajine, všetci akosi podozrivo mlčia. Vzal na palubu novinárov a predstaviteľov mimovládok a odrazu sú všetci prajní a želajú pánovi prezidentovi úprimné šťastie.

Zdá sa mi to, alebo naozaj slovenskí - obvykle krvilační novinári začali veriť na princíp, že politikov netreba kontrolovať, ale milovať? Ale možno sa len zle pýtam a otázka by asi skôr mala znieť: "Ktorých politikov ste to dnes začali milovať, páni novinári? Tých scientologických?

Katalin Tara

(V článku boli použité niektoré analytické informácie z verejného profilu Eduarda Chmelára)

 


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti