Sankcie proti Rusku zastavili výrobu hliníka pre americký vojensko-priemyselný komplex

29.06.2022 | 14:23
  0
Väčšina pracovníkov americkej hlinikárne Century Aluminium už dostala oznámenie, že budú prepustení.

Spoločnosť „Century Aluminium“ pozastavila prevádzku vo svojej huti v Kentucky. Ako vyplýva zo správy spoločnosti, dôvodom bolo zvýšenie cien elektriny.

„Century Aluminium Company“ je najväčším výrobcom hliníka vojenskej kvality v Severnej Amerike. Proces odstávky sa začal v pondelok 27. júna. Spoločnosť predpovedá, že závod môže stáť až rok, kým sa ceny energií nevrátia na nižšiu úroveň.

„Tento bezprecedentný nárast globálnych cien energií… dramaticky zvýšil ceny energií v USA a na celom svete. Náklady na elektrinu potrebnú na prevádzku nášho zariadenia v Howesville v štáte Kentucky sú za veľmi krátke obdobie viac ako trojnásobkom historického priemeru.

„Century Aluminium“ bude spolupracovať so všetkými svojimi zamestnancami a miestnymi odbormi, aby pomohli nájsť príležitosti na podporu prepustených pracovníkov a poskytnúť školenia,“ povedal prezident spoločnosti Jesse Guerry.

Väčšina pracovníkov už dostala oznámenie, že budú prepustení. Treba poznamenať, že narušenie dodávateľských reťazcov viedlo k zvýšeniu cien palív a elektriny v dôsledku toho, že Západ zvýšil sankčný tlak na Rusko a vyzval na vzdanie sa ruských zdrojov energie.

Zdroj: sk.news-front.info


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti