Salvinimu rastie popularita. Voliť ho chce viac ľudí, ako celú súčasnú liberálnu vládu dohromady

07.11.2019 | 18:47
  2
Prípadná aliancia Ligy Severu, konzervatívnej Fratelli d’Italia a Berlusconiho Forza Italia by získala vo voľbách pohodlnú väčšinu.

Pre bývalého talianskeho ministra vnútra Mattea Salviniho sa veci nemohli vyvíjať lepšie: Čím dlhšie je pri moci neoliberálna ľavicová koalícia, tým viac rastie jeho popularita.

V novom prieskume získal vyše 34 percent – rovnako ako obe vládne strany dohromady. Podľa Il Giornale je vodca strany Liga Severu, schopný získať 34,2% voličov, pričom Hnutie piatich hviezd dosiahlo len 16,8% a Demokratická strana (PD) 17,5%.

Taliansky „Il Capitano“ 46-ročný Matteo Salvini sa môže pochváliť aj veľkou podporou svojej osoby: S približne 40 percentnou podporou je teraz považovaný za najdôveryhodnejšieho politika v krajine.

Kritika politiky otvorených prístavov zostáva

„Vedia, že robia niečo, čo Taliani nechcú, a pretože vedia, že nemôžu vyhrať voľnú súťaž vo voľbách, kradnú ju. Sú to zlodeji demokracie, zlodeji suverenity, zlodeji,“ uviedla Giorgia Meloni, líderka konzervatívnej strany Bratia Tlaianska (Fratelli d’Italia) a bývalá ministerka za vlády Silvia Berlusconiho.

Prípadná aliancia Ligy Severu, konzervatívnej Fratelli d’Italia a Berlusconiho Forza Italia by získala vo voľbách pohodlnú väčšinu.

Koaličné strany tvrdia, že s ohľadom na blížiace sa „pravicové nebezpečenstvo“, dodrží svoje koaličné dohody do konca volebného obdobia, do roku 2023, očividne nikto nechce riskovať predčasnými voľbami.

Zdroj: magazin1.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti