Sajfa označil transparent „Na bielych životoch záleží“ za vrchol primitivizmu

06.07.2020 | 20:35
  19
Slniečkár zaslepený svojou nenávisťou voči bielemu obyvateľstvu, ktorý sa hanbí za svoju farbu pleti, reagovali fanúšikovia Slovana na známeho moderátora.

Na zápase v Bratislave vyvesili fanúšikovia futbalového klubu Slovan Bratislava transparent White Lives Matter (Na bielych životoch záleží). Okamžite sa na nich spustila obrovská vlna kritiky z liberálnych médii a označili tento transparent za rasistický.

K liberálnym médiám sa pridal aj slniečkar Matej „Sajfa“ Cifra, ktorý sa vyjadril na svojom instagrame a napísal: „Vrchol primitivizmu. A najväčšia úbohosť je, že nikto z kompetentných zo Slovana proti takémuto niečomu nezakročí, ale asi niekde hlboko vnútorne to cítia rovnako. Hanba,“ rozohnil sa Sajfa na instagrame a doplnil odkaz: „All lives matter (v preklade „na všetkých životoch záleží“), tak sa tak začnime správať.“

 

Na slová Sajfu zareagovali aj Ultras Slovan rovnako ostrým vyjadrením. „Pevne slovanisti veríme, že podobným slniečkárom, ktorí sú zaslepení svojou nenávisťou voči bielemu obyvateľstvu a určite sa sami hanbia za svoju farbu pleti, tak im to dáte pocítiť! Zradcovia, ktorí špinia značku menom Slovan! Ak je raz black-ok, tak aj white bude ok, ako aj brown či yellow,“ napísali na instagrame, deň po zápase sa pochválili fotkou transparentu.

Zdroj: magazin1.sk / sport24.pluska.sk

Články súvisiace s tematikou:


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti