S novou EÚ do zeleného otroctva

03.12.2019 | 21:00
  6
Predsedníčkou Európskej komisie sa 1. decembra stala stala Nemka Ursula von der Leyenová a prezidentom EÚ bývalý belgický premiér Charles Michel.

Prvý decembrový deň 2019 prevzala vládu nad Európskou úniou dvojica politikov, ktorí hlasno a sebavedome naznačujú, že sa nám po ich predchodcoch Junckerovi a Tuskovi bude snáď aj cnieť, píše Ivo Strejček v stanovisku Inštitútu Václava Klausa (IVK) uverejnenom na webe IVK. Predsedníčkou Európskej komisie sa stala Nemka Ursula von der Leyenová a prezidentom EÚ bývalý belgický premiér Charles Michel.

Charles Michel je profesionálnym politikom. Radným sa Michel stal vo svojich osemnástich rokoch, členom miestnej vlády keď mal dvadsať štyri, premiérom vo svojich tridsiatich deviatich rokoch. Inú prácu než politiku nikdy nerobil.

V polovici novembra, ešte pred tým, než sa formálne ujal funkcie, Michel vystúpil na pôde University v Amsterdame (študoval tam totiž šesť mesiacov v rámci programu Erasmus a na tento pobyt je "pyšný") s prejavom, v ktorom úplne otvorene vyjadril priority svojho prezidentovania. Vyhlásil, že "dnešné klimatické zmeny ohrozujú našu samotnú existenciu" a preto "musíme preradiť na vyššiu rýchlosť", lebo "musíme viesť a inšpirovať ostatných k tomu, aby konali".

Vo svojej "klimatickej" fanatickosti si bude Michel veľmi rozumieť s novou predsedníčkou Európskej komisie von der Leyenovou. Tá si so sebou do Bruselu prináša náladu z úplne poblázneného Nemecka: priemyselnej krajiny so zákazom jadrovej energie, so zákazom dieselového motora, v blízkej dobe bez energie z fosílnych palív, z krajiny posadnutej bojom s plastmi a s predstavami, že "zelený biznis prinesie triliónové zisky a státisíce nových pracovných príležitostí ". A tiež aj von der Leyenová tvrdí, že "klimatická zmena je existenciálna téma", že "v boji s klimatickými zmenami nemožno premárniť už ani chvíľku". Nová predsedníčka Európskej komisie plánuje urýchlene predložiť akýsi "Európsky zelený údel", o ktorom tvrdí, že "jeho presadenie je povinnosťou pre zdravie našej planéty, našich ľudí, našej ekonomiky".

Vedeckú debatu o možných príčinách klimatických zmien považujú títo ľudia za uzavretú. Už, podľa nich, nie je o čom diskutovať - príčinou klimatických zmien je človek so svojím nezodpovedným správaním. S tým, že existujú celé skupiny vedcov, ktorí preukázateľne tento blud popierajú, sa Michel a von der Leyenová nezdržujú.

Európska únia pod vedením týchto dvoch politikov štartuje ďalšiu etapu "boja za planétu". Ich úsilie sa však bude odohrávať na kvalitatívne vyššej úrovni ako minulé pokusy ich predchodcov. Doba sa posunula. Mladá generácia excitovaná "grétizmom" bude rozsiahlou skupinou, o ktorú sa nová euroúnijná agresívna zelená politika bude opierať. Nepochybujme, že prejde nápad von der Leyenovej hlásajúci, že "emisie musia mať cenu" a teda "všetky sektory musia prispieť - od letectva cez námornú dopravu až po spôsob, ako každý z nás žijeme - cena za emisie musí zmeniť naše správanie".

Nové - energické, "pokrokové" a neopozerané - európske elity ženú členské štáty Európskej únie do "zeleného otroctva". Či sa im to podarí, bude záležať na mlčiacich väčšinách obyčajných ľudí, ktoré si všetky dôsledky prichádzajúcej neslobody buď ešte neuvedomujú, alebo ich podceňujú. To by však nemali. Michel a von der Leyenová to všetko hovoria už celkom otvorene.

Ivo Strejček, Inštitút Václava Klausa (IVK), 2. decembra 2019

Články súvisiace s tematikou:

Zdroj: konzervativnyweb.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti