S Grétou na ceste do otroctva za asistencie globálnej siete neziskoviek, médií a kolaborujúcich politikov

23.09.2019 | 16:50
  6
Všetky totality modernej doby ustanovovali svoju nadvládu nad spoločnosťou s pomocou zneužitej, chytľavou ideológiou pobláznenej a sfanatizovanej mládeže.

Globálna hystéria okolo boja s klimatickou zmenou (už sa takticky nehovorí "globálne otepľovanie") a masové demonštrácie detí a mládeže organizované po celom svete ukazujú obriu silu dnešnej mediálnej manipulácie, píše Jiří Weigl v článku uverejnenom na webe Inštitútu Václava Klausa.

Ide skutočne o veľmi bizarnú udalosť - deti a mladí ľudia požadujú po vládach svojich krajín, aby zastavili zmeny klímy a zabezpečili, že klíma na planéte zostane stále rovnaká. Cieľ je to nedosiahnuteľný a nezmyselný - klíma na Zemi sa mení neustále po miliardy rokov a bude sa meniť ďalej. Demonštranti však tvrdia, že majú hlboký existenčný strach a od politikov požadujú okamžitú, bližšie nešpecifikovanú, ale radikálny akciu, ktorá ich ho má zbaviť.

Tento pocit však nezískali na základe vlastnej skúsenosti alebo v dôsledku nejakých zjavných skutočných a zažitých hrozieb, ale výlučne z informácií sprostredkovávaných im médiami. Absolútne veria vedeckej teórii, ktorá v súčasnosti prebiehajúce zmeny klímy na našej planéte zredukovala na dôsledok jedinej príčiny - údajne človekom spôsobeného zvyšovanie koncentrácie skleníkového plynu CO2 v atmosfére.

Zredukovať celý obrí a nesmierne komplexný systém vplyvov na vývoj klimatických pomerov na planéte na jedinú príčinu a postaviť do jej centra človeka je sám o sebe z vedeckého hľadiska prinajmenšom pochybný prístup a je tiež stále predmetom vedeckých sporov. Drvivá väčšina verejnosti o nich nič nevie a nie je schopná ich posúdiť. Je však permanentne bičovaná hrôzou vzbudzujúcimi informáciami mediálneho a politického mainstreamu, že sa blíži katastrofa, ktorá nás zničí, ak nezačneme pykať za hriechy svojho doterajšieho rozmarného konzumného života v západnej spoločnosti a nepodriadime sa obmedzeniam a zmenám, ktoré nám múdri aktivisti, vedci a politici nadiktujú.

Veda sa v tejto situácii stala jediným, avšak veľmi nespoľahlivým arbitrom. V sekulárnej západnej spoločnosti bola postavená na miesto náboženstva ako zdroj nespochybniteľnej pravdy, hoci vedecké poznanie je vždy obmedzené, vyvíja sa a história prináša nepreberné množstvo príkladov vedeckých omylov a tragických dôsledkov zneužitia zvulgarizovaných čiastkových vedeckých poznatkov (nacizmus, komunizmus a i.).

Donedávna okrajová prírodná veda klimatológia sa razom dostala do centra globálnej pozornosti. Jej predstaviteľom sa dostáva pozície akýchsi novodobých veľkňazov, ktorí pozemšťanom prinášajú varovné posolstvo bohov, s ktorými len oni vedia komunikovať. Klimatológovia sa tak dostávajú do ťažkého konfliktu záujmov. Svoju dnešnú prestíž, neobmedzené prostriedky a globálnu pozornosť si udržia len vtedy, ak budú napĺňať dopyt po varovných výzvach a katastrofických proroctvách.

Dôkaz, že klimatické zmeny nie sú spôsobené človekom a nie sú ním zastaviteľné, by mal za následok zostup z piedestálu a návrat do ústrania skromne platených vedeckých pracovísk. A tak 9 z 10 klimatológov správne vie, že príčinou všetkého klimatického zla je pravdepodobne človek, a majú zaistený život v centre pozornosti, tučné granty a letenky zdarma na konferencie a summity okolo celej planéty.

Ľudia sa boja a majú potrebu sa báť. Je príznačné, že najviac sa boja tí na blahobytnom Západe a hlavne tam, kde by údajné otepľovanie planéty prinieslo pravdepodobne najväčšie benefity. A tak sa za klímu nedemonštruje v púštnej Káhire alebo vo vyprahnutom Dillí či na vysychajúcom brazílskom severovýchode, ale hlavný problém so zmenou klímy majú mladí ľudia a deti v Škandinávii, ktorej veľká časť je dnes kvôli chladnému podnebiu ľudoprázdna.

Je tiež pozoruhodné, že sa práve dnes ľudia boja hlavne zmien klímy a že od svojich vlád alebo medzinárodného spoločenstva nepožadujú rýchle a radikálne riešenie tých problémov, ktoré ich životy ohrozujú skutočne, bezprostredne a každodenne, ako sú choroby, hlad, nedostatok pitnej vody atď. Nikto nedemonštruje ani proti nečinnosti vlád voči takýmto potenciálnym fatálnym globálnym hrozbám, ako je napríklad riziko pádu kozmického telesa, čo už v minulosti preukázateľne spôsobilo gigantickú planetárny katastrofu.

Je zjavné, že o klímu v celej kampani v skutočnosti ani tak nejde. Klimatická zmena má oproti pádu asteroidu pre manipulátorov tú výhodu, že sa dá ľuďom nahovárať, že ju možno odvrátiť dlhodobou zmenou správania ľudí. To je však zjavná a lživá manipulácia. Aj keby sme pristúpili na tézu, že klimatické zmeny nemajú prírodné príčiny, ale spôsobuje ich človek, dosiahnuť viditeľných zmien predstavuje obriu a veľmi neľahko kontrolovateľnú úlohu na niekoľko minimálne storočí. Klíma má na rozdiel od počasia dlhodobý charakter, takže viditeľných zmien sa generácia dnešných demonštrantov ani ich detí a vnukov nepochybne nedočkajú, aj keby boli ich požiadavky dnes okamžite vypočuté.

Klíma je v dnešnej manipulatívnej kampani iba nástrojom, akýmsi baranidlom, ktorým má byť zmenená spoločnosť. Začínajú nám tvrdiť, že bez radikálnej spoločenskej zmeny nemožno zmeniť správanie človeka a zlikvidovať tak emisie, ktoré zamorujú atmosféru. Tie vraj spôsobila priemyselná civilizácie a jej nekontrolovateľný rozmach v posledných storočiach, ktorý má na svedomí kapitalizmus. Znamená to teda zlikvidovať kapitalizmus a slobodnú spoločnosť, ktoré umožňujú nezodpovedné správanie k planéte. Ľudská sloboda prestala byť základnou hodnotou, stala sa hrozbou.

Boj proti zmene klímy dávno nie je nevinnou aktivitou altruistov, ktorým ide o ochranu prírody a životných podmienok na zemi. Je to bohužiaľ veľmi nebezpečná ideológia, v ktorej o prírodu a vedeckú pravdu ide až na poslednom mieste. Klimatický alarmizmus je jednou z hlavných súčastí moderného ľavicového progresivizmu a jeho hlavnou zbraňou v útoku na tradičnú západnú kapitalistickú spoločnosť, o ktorej radikálnu premenu usiluje.

Pod zámienkou boja s klimatickými zmenami sú salámovou metódou prostredníctvom medzinárodných organizácií, globálnej siete neziskoviek, médií a kolaborujúcich politikov ľuďom na celom svete vnucované príkazy a zákazy, ktoré ich majú podriadiť štátnej kontrole a globálnemu vládnutiu.

Hlavným nástrojom je mediálna manipulácia, ktorá sa v dnešnej kampani symbolizovanej Gretou Thunbergovou odhaľuje v celej svojej odpudivosti. Je príznačné, že predmetom zneužitia sú v nej práve deti a mladí ľudia, na ktorých je zacielená. Tí sú skupinou najbezbrannejšou, bez životných i profesijných skúseností, naivnou, idealistickou a dôverčivou.

Všetky totality modernej doby ustanovovali svoju nadvládu nad spoločnosťou s pomocou zneužitej, chytľavou ideológiou pobláznenej a sfanatizovanej mládeže (len spomeňme na komsomolcov, Hitlerjugend, či na Červené gardy v Maovej Číne, ktorých rukami uskutočnil Veľký kormidelník svoju tragickú Veľkú kultúrnu revolúciu).

Chiliastický charakter dnešnej hystérie dotvára aj postava švédskej dievčiny Grety, ktorej detská nevinnosť má pripomínať mesianizmus stredovekých náboženských hnutí (Jana z Arku, krížová výprava detí a pod.). Predovšetkým v severských krajinách s ich tradíciou protestantskej morálky je to pôsobivý faktor, rovnako ako znovu rozohrávanie náboženské témy o vine, treste a pokání, dnes iba v nových kulisách.

Thunbergová vo svojom posolstve neapeluje na rozum, znalosť a poznanie. Vyzýva na opustenie školských lavíc a zastavenie práce, neapeluje na svojich priaznivcov, aby dobrovoľne pracovali a žili v súlade s klimatickou vierou. Chce všetko od štátu, chce, aby zakazoval, reguloval a určoval život iným. Veľmi zvláštne posolstvo.

Skutočnosť, že dnešní pokrokári neváhajú a nehanbia sa vo svojej propagande oživovať tie nejzavrženiahodnejšie vzory a postupy známe z tragickej totalitnej minulosti je dôkazom ich absolútneho pohŕdania verejnosťou a jej schopnosti kriticky myslieť. Príznačné je, že západní politici, tí skúsení starí cynici, ktorí nepodliehajú citom a o planéte a možnostiach jej záchrany vedia svoje, túto chiliastickú hystériu podporujú.

Celá kampaň má prominentné miesto v oznamovacích prostriedkoch, zo švédskeho dievčaťa sa za jej piatkové záškoláctvo stala svetová celebrita a vzor hodný nasledovania. Štátne školské systémy sú zneužité na šírenie tejto hystérie a propagandy. Ideologická indoktrinácia detí a ich zneužívanie politickou propagandou, ešte nedávno dôkaz poklesnosti totalitných režimov, je znovu vynášané ako príklad zodpovednosti a uvedomelosti. Všetko slúži jednémuu účelu, nič nie je spontánne, Gréta a jej demonštrácia sú obyčajný nástroj pre dosiahnutie ďalekosiahlych cieľov pokrokárov.

Príde newyorský summit, prídu ďalšie klimatické konferencie a medzinárodné pakty, EÚ si všetko berie za svoje. Budú mať spoločný cieľ - ovládnuť nie klímu, ale nás, tentoraz pod zámienkou záchrany planéty.

Zakážu slobodu pohybu, automobilizmus a letectvo - produkujú emisie CO2, zakážu slobodu slova - klimatická pravda je len jedna, ostatné sú fake news, zrušia voľný trh a slobodu podnikania, zakážu súkromné vlastníctvo, budú detailne určovať, čo smieme a nesmieme.

Po drobných krôčikoch sa to dnes a denne okolo nás deje. Ciele sú staré, zmenila sa iba argumentácia. Dnes nejde o proletariát, ale o planétu. Informačné technológie umožnia neobmedzenú kontrolu ľudského správania i myslenia.

Orwellovský svet sa blíži rýchlosťou, ktorú by ešte pred nedávnom nikto nečakal. Väčšinová verejnosť je stále bohorovne pokojná. Výstrelky alarmistov sleduje iba zďaleka a nezúčastnene. Predstava, že by nám niekto zakázal odísť zase v piatok autom na chalupu, nepríde nikomu na myseľ.

Insideri v biznise dávno vedia, že na klimatické hystérii môžu pekne zarobiť, nemilosrdného trhu sa báť nemusia. Stačí mať prístup k dotáciám a zariadiť tie správne regulácie. Zaplatí to verejnosť.

Veľký biznis je dnes spojencom progresivistov.

V kruhoch mladších elít sa vytvára pocit, že podporovať progresivistickú ľavicu je in a navyše sa oplatí. Niekomu.

Je to atmosféra pripomínajúca predvojnové obdobie a nástup ďalšej totality po vojne. Veľmi tomu napomáha výmena generácií a odchod tých, ktorí s komunistickou totalitou mali vlastnú skúsenosť. Hrozba, že sa história bude znova opakovať, je veľká.

Zdroj: konzervativnyweb.sk / institutvk.cz

 


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti