Rusko varovalo USA pred protiprávnou agresiou voči Sýrii

30.08.2018 | 11:54
  0
Moskva sa v podobnom duchu vyjadrila aj pred nedávnom, keď obvinila USA z prípravy náletov na Sýriu

Ruský veľvyslanec pri OSN Anatolij Antonov podľa svojich slov tento týždeň upozornil amerických predstaviteľov, že Moskvu znepokojujú náznaky, že Spojené štáty sa pripravujú na nové útoky v Sýrii, a varoval pred "neodôvodnenou a protiprávnou agresiou voči Sýrii". Informácie priniesla vo štvrtok tlačová agentúra Reuters.

Antonov sa tento týždeň stretol s predstaviteľmi USA vrátane osobitného splnomocnenca pre Sýriu Jamesa Jeffreyho, oznámilo ruské veľvyslanectvo na svojej stránke na Facebooku.

Podobné vyhlásenie Ruska, týkajúce sa prípravy Američanov na nové údery v Sýrii, sa objavilo už aj skôr, niekoľko dní po tom, ako poradca amerického prezidenta pre národnú bezpečnosť John Bolton varoval sýrsku vládu pred použitím chemických zbraní. A pritom zdôraznil, že ak by k tomu došlo, nasledovala by tvrdá reakcia spojencov.

Ruské ministerstvo obrany minulý týždeň vyhlásilo, že Spojené štáty a ich spojenci pripravujú nový útok na Sýriu. Má k nemu dôjsť pod zámienkou, že sýrske vedenie použilo proti civilistom chemické zbrane, vyhlásil v Moskve oficiálny predstaviteľ ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov.

Dodal, že v snahe vyprovokovať nový útok západných spojencov pripravujú povstalci v provincii Idlib zinscenovanie údajného útoku chemickými zbraňami voči civilistom, z ktorého bude následne obvinená sýrska armáda.

Bližšie v článku TU.

Zdroj: pravda.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti