Rusko môže položiť americký dolár zrušením DPH pri nákupe zlata

03.03.2021 | 09:35
  6
Valentín Katasonov ozrejmil, ako ľahko a dôrazne môže Ministerstvo financií Ruskej federácie „zamávať“ s menou USA.

Vo svete uznávaný ruský ekonóm Valentín Katasonov nechápe, prečo bolo ruské zlato obetované pre udržanie amerického dolára. „Zo strany ruského ministerstva financií ide doslova o sabotáž proti vlastnej krajine“ zdôraznil. Uviedol Riafan.ru.
 
Valentín Katasonov ozrejmil, ako ľahko a dôrazne môže Ministerstvo financií Ruskej federácie „zamávať“ s menou USA. Podľa analytika stačí ministerstvu zrušiť DPH vo výške 20 % pre Rusov nakupujúcich zlato. 

„Som presvedčený, že za jeden jediný deň občania Ruska nakúpia za všetky svoje americké doláre zlato,“ vysvetlil svoju predpoveď.



Katasonov si je zároveň istý, že ruské ministerstvo financií tak malo urobiť už dávno. Jediným ako tak prijateľným vysvetlením podľa neho môže byť, že sa obáva prudkého zníženia príjmov federálneho rozpočtu.

Katasonov dokonca pre Tsargrad.tv uviedol, že „ruské zlato obetovali pre udržanie amerického dolára. Pričom ide doslova o sabotáž zo strany ruského ministerstva financií“.

Valentin Jurijevič Katasonov pôsobil ako konzultant pri OSN, poradca MMF a posledné roky ako profesor na Moskovskom inštitúte medzinárodných vzťahov MGIMO.



Ani poslanec Štátnej dumy Ruskej federácie Valerij Gartung nechápe, prečo Rusko investuje do podpory ekonomiky USA. „Znížiť podiel našich rezerv v dolároch sme boli predsa schopní už pred niekoľkými rokmi,“ upozornil.

Zdroj: hlavnydennik.sk / rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti