Rusko dokáže pomôcť Európe v boji proti islamistom, vyhlásil taliansky minister vnútra

13.06.2018 | 16:34
  0
Matteo Salvini považuje Ruskú federáciu za strategického spojenca.

Európa vo zvýšenej miere začína chápať, že Rusko nie je hrozbou, ale dôležitým spojencom pri riešení mnohých hrozieb a problémov, ktorým súčasný svet čelí.

„Rusko je dôležitým spojencom vo vojne proti terorizmu, s ktorým je potrebné spolupracovať na obrane európskej civilizácie proti útokom zo strany islmaských extrémistov,“ vyhlásil taliansky minister vnútra a zároveň podporedseda vlády Matteo Salvini v rozhovore pre ruský denník Izvestija. Vyjadril tiež potešenie, že podobný postoj ako on, zdieľa aj americký prezident Donald Trump.

Počas víkendového summitu skupiny G7 vyzval Trump, aby toto zoskupenie umožnilo Rusku návrat za rokovací stôl združenia najvyspelejších krajín sveta. Dodal, že G7 by sa mala transformovať na skupinu G8, či sa to zúčastneným štátom páči alebo nie.

Salvini pred tým prispustil aj možnosť diskusie o postavení Krymského polostrova. Naznačil tiež, že Rím by mohol vetovať rozšírenie protiruských sankcií zo strany EÚ.

Taliansky vicepremiér pripomenul, že Rusko je dôležitým partnerom Talianska v oblasti obchodu a energetiky.

Nová talianska vláda prisľúbila, že sa bude snažiť o zrušenie protiruských sankcií. Pred podpísaním koaličnej dohody sa na tom dohodli Hnutie piatich hviezd a Salviniho Liga Severu.

Dokument podčiarkuje, že Ruská federácia nepredstavuje žiadnu hrozbu, ale je čoraz viac dôležitejším obchodným, hospodárskym a strategickým partnerom.

Zdroj: sputniknews.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti