Rusi: Spolu s Američanmi by sme teroristov porazili s menšími stratami

05.02.2018 | 10:30
  0
Moskva tak reagovala na udalosť, keď bolo cez víkend na území Sýrie zostrelené ruské lietadlo.

Rusko a Spojené štáty by mohli zvíťaziť v boji proti terorizmu s menšími stratami, ak by spolupracovali, uviedlo v pondelok ruské veľvyslanectvo vo Washingtone v súvislosti so zostrelením ruského bojového lietadla v Sýrii.

„Chceme sa poďakovať všetkým americkým občanom, ktorí nám vyjadrili svoju sústrasť ohľadne smrti ruského bojového pilota, ktorý bol zabitý v akcii proti teroristom v Sýrii... Táto tragédia opäť dokázala, že v Spojených štátoch existujú ľudia, ktorí si uvedomujú potrebu spoločného boja proti spoločnému zlu... Niet pochýb o tom, že naše víťazstvo je bezprostredné. Spoločne by sme ho mohli dosiahnuť rýchlejšie a s menšími stratami,“ uviedlo veľvyslanectvo vo vyhlásení, z ktorého citovala agentúra TASS.

K zostreleniu ruského bojového lietadla typu Su-25 došlo v sobotu, keď vykonávalo hliadkovanie nad zónou deeskalácie v provincii Idlib. Pilot po zásahu svojho lietadla stihol informovať základňu, že sa musí katapultovať v oblasti ovládanej bojovníkmi teroristickej skupiny Džabhat Fatah aš-Šám, známej predtým ako Džabhat an-Nusra. Počas následných bojov s nimi prišiel pilot o život. K zodpovednosti za zostrelenie lietadla sa prihlásili bojovníci džihádistickej aliancie Haját Tahrír aš-Šám, ktorá patrí pod Džabhat Fatah aš-Šám.

Zdroj: aktuality.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti