Rozprávka o Trubanovi a Esete

11.07.2019 | 12:22
  6
Toto je len rozprávka, ktorá s realitou nemá nič spoločné, alebo?

Predpokladajme, že som bohatý majiteľ firmy ESET a predpokladajme, že chcem “nenápadne” podporiť niekoho zo Slovenska, aby v prospech mňa ovplyvňoval slovenskú politiku. Ako by som to mohol urobiť? Možno takto:

Zoberiem 30 mil. eur, pošlem ich do dánskej investičnej spoločnosti AXCEL, nech ich investujú. Mám ale jednu podmienku - 18 miliónov investujte, zarábajte na nich a zarábajte nimi aj pre mňa.

Za 12 miliónov ale - a to je tá podmienka - AXCEL, nakúp cez svoju dcérsku spoločnosť LOOPIA podiel od Michala Trubana vo firme WebSupport. Nevadí, že tá firma má hodnotu o cca 8 - 10 mil. nižšiu. Nevadí, že má hodnotu 2 - 4 milióny. Jednoducho to nakúpte a nestarajte sa! AXCEL a LOOPIA možno ani netušia, čo je za tým.

Mne by sa ale týmto spôsobom podarilo, ako bohatému akcionárovi ESETU, ktorý chce ovplyvňovať slovenskú politiku, urobiť zo slovenského Miška bohatého podnikateľa so zdanlivo úspešným príbehom a zároveň by som mu takto prispel obrovskou sumou na kampaň bez toho, aby ktokoľvek tušil, že som za tým práve ja, bohatý majiteľ ESETU - však nakupovala dánska investičná spoločnosť.

Teraz už môže bohatý Miško smelo prezentovať svoj príbeh a míňať peniaze na kampaň. Veď ich má “legálne” nadobudnuté a má ich veľa. Nikto netuší, že som za tým a nikto netuší, ako mi to bohatý Miško bude musieť splatiť, keď raz bude vládnuť…. Ale toto je len rozprávka, ktorá s realitou nemá nič spoločné, alebo?

Martin Borguľa - bývalý komunálny poslanec v Bratislave a exposlanec Bratislavského samosprávneho kraja

Zdroj: InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti