Ron Paul: Asad nemá dôvod vykonať chemický útok, na rozdiel od amerických neokonzervatívcov

10.04.2018 | 12:00
  0
Americký libertariánsky politik upozornil na snahy vojensko-priemyselného komplexu vyvolávať v regióne neustály konflikt.

Washington a americká média nemajú pochybnosti o tom, že syrská vláda nesie zodpovednosť za údajný chemický útok v meste Dúmá. V skutočnosti však na to motív majú tí, ktorí chcú, aby Amerika zostala v Sýrii. V rozhovore pre RT to povedal bývalý americký kongresman Ron Paul.

Poukázal na to, že tvrdenia hovorkyne Bieleho domu Sarah Sandersovej o zodpovednosti sýrskeho prezidenta Bašára Asada nie sú založené na konkrétnych dôkazoch.

„Neviem v čom pramení ich presvedčenie. Presvedčene však hovoria klamstvá a dúfajú, že im to ľudia uveria,“ povedal bývalý republikánsky politik.

V podobnom duchu sa vyjadril aj o spôsobe, akým informujú médiá hlavného prúdu. „Keď je v tejto krajine spáchaný trestný čin, tieto stanice používajú termín - údajne, bez toho, aby mali k dispozícii informácie,“ zdôraznil.

„Nevidím žiadny dôvod, prečo by to urobil Asad, alebo Rusi. Na rozdiel od Ruska a Sýrie však na to silný motív majú sily, ktoré chcú, aby USA ostali v Sýrii aj naďalej,“ domnieva sa Ron Paul.

Upozornil, že nedávny Trumpov prísľub o stiahnutí amerických vojakov z tejto krajiny, podnietilo vojnových jastrabov uskutočniť príslušné kroky.

„Myslím si, že tvorcovia našej politiky nechceli, aby sme odišli a niekto to za nich vykonal. Myšlienka, že Asad používa plyn proti svojim vlastným ľudom, je úplný nezmysel,“ zdôraznil bývalý kandidát na amerického prezidenta.

Podľa jeho názoru v tom zohráva úlohu aj snaha vyvolať v regióne konflikt medzi sunnitmi a šiitmi. Poukázal však aj na agendu amerických neokonzervatívcov, ktorí sa prostredníctvom neustálej vojny snažia finančne profitovať. Prstom ukázal aj na vojensko-priemyselný komplex.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti